Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολυδιαφημισμένη αλλά καθυστερημένη η ΟΠΠΙ


Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος φαίνεται πως μετατίθεται η ενεργοποίηση τής ΟΠΠΙ, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, καθώς τα στελέχη της ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευσή τους.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του είπε ότι η εκπαίδευση των τετρακοσίων ατόμων, που έχουν προσληφθεί, θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου και είναι διάρκειας τεσσάρων μηνών.
Οι τετρακόσιοι τής ΟΠΠΙ θα ολοκληρώσουν λοιπόν την εκπαίδευσή τους στις 17 Μαΐου, ουσιαστικά ελάχιστες εβδομάδες πριν κλείσουν για καλοκαίρι τα πανεπιστήμια τής χώρας. Εάν τα ιδρύματα παραδώσουν τα σχέδια ασφαλείας και εάν δεν αλλάξει πάλι κάτι, τότε φοιτητές και αστυνομικοί θα συναντηθούν στα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο τού 2022.
Τη δημιουργία της ΟΠΠΙ εξήγγειλε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μάλιστα ήθελε τον Απρίλιο του 2021 να τοποθετήσει ήδη υπάρχοντες αστυνομικούς στα ιδρύματα, μέχρι το φθινόπωρο του 2021, οπότε έλεγε σε δηλώσεις του ότι θα είναι έτοιμα τα νέα στελέχη, η προκήρυξη για την πρόσληψη των οποίων τελικά βγήκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου.
Αντίθετοι με τη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχουν δηλώσει συνδικαλιστές αστυνομικοί, φοιτητικοί σύλλογοι και πανεπιστημιακοί, δηλώνοντας ότι περισσότερα αρνητικά θα φέρει, παρά θετικά.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια