Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεταθέσεις εξωτερικού με μαγειρέματα;


Εδώ και δεκαετίες, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου κάθε έτους, κυκλοφορούσε η προκήρυξη θέσεων εξωτερικού του επομένου έτους.

Μέσω αυτής της διαδικασίας τα στελέχη του ΣΞ δήλωναν σε ποια θέση εξωτερικού επιθυμούν να υπηρετήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι σύμφωνα με τα προσόντα που καθορίζονται στις θέσεις που αδειάζουν και ανάλογα με τα μόρια του καθένα.

Για έναν παράδοξο λόγο, φέτος φτάνουμε στα μέσα Ιανουαρίου (ήδη 2 μήνες καθυστέρηση) και η πολυπόθητη προκήρυξη δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Όταν με την κυκλοφορία της νέας υπουργικής απόφασης περί μορίων το militaire ανέδειξε τα «πονηρά» σημεία της που ουσιαστικά καταργούν την μοριοδότηση στις μεταθέσεις εξωτερικού, κάποιοι βιάστηκαν να μας αποδώσουν τον τίτλο του κακοπροαίρετου.

Παρατηρώντας όμως την ανεξήγητη καθυστέρηση στην προκήρυξη των θέσεων εξωτερικού 2022 δυστυχώς το μυαλό μας πάει πάλι σε σκοτεινές σκέψεις.

Γιατί να καθυστερεί η έκδοση ενός εγγράφου που ουσιαστικά αποτελεί κατά 90% επανάληψη της αντίστοιχης προκήρυξης του 2019; Οι θέσεις είναι σχεδόν οι ίδιες και θα μπορούσε η εν λόγω διαταγή να είναι έτοιμη από τις αρχές του φθινοπώρου;

Μπορεί  η καθυστέρηση να οφείλεται σε «μαγείρεμα» των απαιτούμενων προσόντων, ώστε να ταιριάζουν γάντι με συγκεκριμένα προσόντα συγκεκριμένων υποψηφίων, προκειμένου να υπερκεραστεί το πλεονέκτημα των μορίων που κάποιοι άλλοι διαθέτουν;

Ας ελπίσουμε  ότι δε θα επιβεβαιωθούμε και σε αυτό.

Οψόμεθα…

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια