Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Δεν ακυρώνεται κανένα πρόστιμο που επιβλήθηκε στην πλατεία Συντάγματος


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media απαντάει στο αίτημα των εκπροσώπων της πακιστανικής κοινότητας. Χαρακτηριστικά έγραψε:

 

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

Σωστά μίλησε και έπραξε ο κ. Υπουργός.
Δεν αμφισβητεί κανείς λογικός άνθρωπος την άποψη του ούτε την απόφαση του να μην σβηστούν τα πρόστιμα. Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτήματα.Τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα συμβεί συνωστισμός και μη τήρηση π.χ στο καρναβάλι στο Μοναστηράκι, στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, στο Μεταξουργείο; Η αστυνομία θα είναι εκεί να τους παρακινεί ευγενικά να αποχωρήσουν; Περισσότεροι από 3.000 Πακιστανοί και λοιπές εθνότητες ήταν προχθές από την πλατεία Συντάγματος μέχρι τέρμα Ερμού και μόλις 60 πρόστιμα βεβαιώθηκαν. Πολλοί αλλοδαποί εκαναν πλάκα και εξύβριζαν την ελληνική αστυνομία και τον πρωθυπουργό μέσω του Διαδικτύου. Τι θα γίνει αν κατέβουν ταυτόχρονα 3.000 αγανακτισμένοι Έλληνες ,3.000 καθοδηγούμενοι από Ακροδεξιά σχήματα την επομενη φορά στο Σύνταγμα;
Γιατί στις περιοχές που διαμένουν νόμιμοι και παράνομοι μεταναστες δεν τηρούνται οι κανόνες τις πολιτείας; το είδαμε και στην 1η καραντίνα σε διαφορα blogs k sites σε αντίστοιχα βίντεο και φωτογραφίες.Εκεί μάλλον ισχύει κυριολεκτικά άλλος θεός και κανένας νόμος του κράτους. Γιατί δεν γίνεται κανένας έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στα καταστήματα και στις γειτονιές που διαμένουν αλλοδαποί; Από αρχή Πατησίων μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε καταστηματα και πλατείες. Αρκεί να υπάρχει η βούληση και αποφασιστηκοτητα. Να ανεβεί το φρόνημα του προσωπικού. Να υπάρξει ικανοποίηση του κόσμου.
Γιατί χτυπούν την ελληνική αστυνομία ότι τάχα δεν εμβολιάζεται; Γιατί κανείς δεν δίνει επίσημα στοιχεία ποιες ομάδες και εθνικότητες δεν δέχονται να εμβολιαστούν ; οι αστυνομικοί εμβολιάστηκαν σποραδικά και νοσούν σποραδικά. Αυτό είναι το τίμημα. Το λένε πλέον στα κανάλια, δεν μπορούν να το κρύψουν. Θα βρίζουν ορισμένοι πάλι την αστυνομία ότι δεν κάνει ελέγχους κ αλλά τέτοια “όμορφα”. θα το εκμεταλευτουν Ακροδεξιά σχήματα κ πληρωμένοι “δημοσιογράφοι” πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου.
Από την άλλη πλευρά στριμωγμένοι στο καναβάτσο στα τηλεοπτικά κανάλια γνωστοι επαγγελματίες συνδικαλιστές να απολογούνται ή να εξηγούν τα αυτονόητα που η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται ή δεν δέχεται γιατί έτσι την έχουν πείσει. Υπάρχουν άξιοι εκπρόσωποι τύπου από την ηγεσία του Σώματος με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση κάθε φορά. Οι συνδικαλιστές ας ενημερώνουν τους ψηφοφόρους τους αντί να βγαίνουν σε κάθε κανάλι αξημέρωτα. Έχει τόσες ανάγκες το Σώμα ας ενδιαφερθούν εκεί από το να γεμίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο του κάθε τηλέφωνα δημοσιογραφου.Αναγκαίος ο αποτελεσματικός και έγκαιρος συντονισμός και σχεδιασμός για την έγκαιρη πρόληψη αυτών των φαινομενων ειδικά σε καιρούς που ζούμε. Διαφορετικά θα δούμε ξανά να χλευάζουν την ελληνική αστυνομία, τον πρωθυπουργό διάφοροι ημεδαποί και αλλοδαποί. Και αυτό βλάπτει επικίνδυνα το κύρος και την αξία της χώρας και της ελληνικής αστυνομίας. Όσο για το επίδομα που όλοι ζητάτε, περιμένετε να το κερδίσετε με τα Ευχολόγια και παρακάλια στα κανάλια του κάθε συνδικαλιστή της ελληνικής αστυνομίας; Λέτε η ηγεσία να μην θέλει, να μην το ξέρει ότι το δικαιούται το προσωπικό; Μάλλον ξεχνάτε ότι δεν είναι το Υπουργείο Οικονομικών…..