Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση της Ένωσης Ν/Α με το Διευθυντή της Δ.Α.Ν/Α.Α. – Αγωγές για την απλήρωτη νυχτερινή εργασία


Παραθέτουμε ανακοίνωση της ΕΑΥΝΑΑ

Την Πέμπτη 13/01/2022 και ώρα 13:30, το Προεδρείο της Ένωσης Ν/Α πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο κ. Ιωάννη ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης και των Τμημάτων Τάξης αρμοδιότητάς του. 

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διατάσσονται οι αποδυναμωμένες από προσωπικό Υπηρεσίες της Δ.Α.Ν/Α.Α., να πραγματοποιούν πολλές νυχτερινές περιπολίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών αλλά και να διατίθενται συνεχώς οι ίδιοι αστυνομικοί σε συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες, καθώς η Παρούσα Δύναμη της Δ.Α.Ν/Α.Α. υπολείπεται δραματικά της Οργανικής. 

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας που έχουν εργαστεί πάνω από το πλαφόν της νυχτερινής αποζημίωσης να επικοινωνήσουν με την Ένωσή μας προκειμένου να προβούμε σε αγωγές κατά παντός υπευθύνου. Τα έξοδα των εν λόγω αγωγών θα καλυφθούν εκ ολοκλήρου από την Ένωση Ν/Α.

Επιπροσθέτως, τονίσαμε στον κ. Ταξίαρχο ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους τα προβλεπόμενα για το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο Π.Δ. 394/3-12-2001 και να αποδοθούν στους συναδέλφους μας οι οφειλόμενες Ημερήσιες Αναπαύσεις.

Επιπλέον, ζητήσαμε από τη Διοίκηση της Δ.Α.Ν/Α.Α. την επαναξιολόγηση – επανεξέταση των φυλασσόμενων σταθερών στόχων (πολιτικών, δικαστικών, κ.λπ.) που φυλάσσονται συνολικά ώστε να εξοικονομηθούν το περισσότερο δυνατό ανθρώπινοι πόροι.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των τελευταίων ημερών και τον παραλογισμό που προκλήθηκε με τη φύλαξη του υπό καθεστώτος επιτήρησης θετικού στον COVID-19 και χαρακτηρισμένου ως ανεπιθύμητο Βραζιλιάνου υπήκοου, ενημερώσαμε τον κ. ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ ότι πρέπει να δημιουργηθεί για αυτά τα άτομα ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρο παραμονής, όπου θα υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, μέχρι να πραγματοποιηθεί η διοικητική απέλαση τους και να απεμπλακεί η Ελληνική Αστυνομία διότι δεν είναι κρατούμενοι. 

Σε διαφορετική περίπτωση, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη παρόμοιων περιστατικών συνάδελφοί μας να εκτεθούν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και να πληγεί το κύρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους συναδέλφους μας ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματά τους.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια