Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπίρτζης: Διορισμένος σε κρατικές θέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο υπόδικος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ


Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προέβη ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες (οι οποίες αφορούν τοκογλυφία, εκβίαση, λογοκλοπή και εγκλήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας) και η υπόθεση του οποίου ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας μετά τον απαράδεκτο και καταδικαστέο ξυλοδαρμό που υπέστη εντός του Οικονομικού πανεπιστημίου.

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής αφού καταδίκασε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, προχώρησε - μιλώντας στο Kontra Channel και την εκπομπή Επί του Πιεστηρίου - στην καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει διοριστεί σε κρατικές θέσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

"Ο καθηγητής είχε διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δύο φορές στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και είχε, επίσης, διοριστεί στη διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, μάλιστα, επαναδιορίστηκε για δεύτερη φορά, τον Ιούλιο του 2021" τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε, εν συνεχεία συγκεκριμένα ερωτήματα: "Ρωτάμε την κυβέρνηση να μας πει, αν αυτός ο άνθρωπος με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κατάλληλος για να διορίζεται σε κρατικές θέσεις. Πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τις εν εξελίξει δικαστικές εκκρεμότητες του; Αναρωτιέμαι πως με αυτές τις κατηγορίες τον διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ, με ποια κριτήρια έγιναν οι διορισμοί σε δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις αλλά και σε ποιες ενέργειες προέβη η υπουργός Παιδείας, όταν έμαθε για τις υπο δικαστική διερεύνηση υποθέσεις του".

Ο Χρήστος Σπίρτζης προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ποια μέλη της αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη των τοποθετήσεων του καθηγητή σε κρατικές θέσεις αλλά και την ευθύνη της πλήρους απραξίας όταν περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης οι κατηγορίες που βαραίνουν τον καθηγητή.

"Εμείς καταδικάζουμε τις παράγκες στις οποίες αναφέρθηκε ο κύριος Θεοδωρικάκος. Όλες τις παράγκες, όμως..." είπε με νόημα ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει απαντήσεις από την κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια