Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ανοσία μόνο από τις αναληθείς αναφορές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχουν αναπτύξει οι αστυνομικοί


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την ώρα που καθημερινά ανακοινώνονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Άλλη μία ανακριβής αναφορά από τον αρμόδιο για την αστυνομία Υπουργό, έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα που έχει δημιουργήσει. Εμείς οι αστυνομικοί πάντως, αν έχουμε παρουσιάσει κάπου ανοσία, αυτό είναι σίγουρα, με τις αναλήθειες που μας βομβαρδίζει τακτικότατα ο κ. Υπουργός.

 

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι Υπηρεσίες που ήταν ήδη πριν την πανδημία υποστελεχωμένες, σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα με συναδέλφους, να είναι είτε ασθενείς κορωνοϊού, είτε σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού. Ειδικά τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας βρίσκονται σε τόσο τραγική κατάσταση, που μέχρι και ο διοικητής αναγκάζεται να εκτελεί υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας ή ακόμα και μεταγωγή. Μόνιμη επιλογή των διοικήσεων η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών, απέναντι στην πίεση των Διευθύνσεων. Κομμένα ρεπό, διπλά βραδινά, δόκιμοι σε πόστα μονίμων, αποτυπώνουν την υπηρεσιακή καθημερινότητα. Η «εύρυθμη» λειτουργία των Υπηρεσιών θυσιάζεται πάνω στον βωμό των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών.

 

Όσο «φροντίζει» η πολιτική και φυσική ηγεσία για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων, άλλο τόσο «φροντίζει» και για την λήψη μέτρων υγιεινής στους χώρους των Υπηρεσιών και στα οχήματα. Ειδικότερα, τα περισσότερα Τμήματα αυτόν τον καιρό δεν έχουν καν προσωπικό καθαριότητας, επειδή με το τέλος του έτους έληξαν οι αντίστοιχες συμβάσεις. Όσον αφορά τις απολυμάνσεις μετά από διαπίστωση θετικού κρούσματος στην Υπηρεσία, φυσικά δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Τα κρατητήρια εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, εξαιτίας του συγχρωτισμού και της απουσίας μέριμνας για διαχωρισμό νέων από παλιούς κρατούμενους. Μέσα ατομικής προστασίας όπως ενισχυμένες μάσκες τύπου KN95 δεν παρέχονται, ενώ επίσης μέσα καθαρισμού (π.χ. σκούπες, σφουγγαρίστρες) είναι ελάχιστα.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτού του τύπου οι παραλείψεις και οι προχειρότητες στις Υπηρεσίες μας εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο απάθειας και αναλγησίας της κυβέρνησης στο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού απέναντι στην πανδημία. Δηλαδή στην άρνηση να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να αντιμετωπίσει το συγχρωτισμό στα Μ.Μ.Μ, στο να λάβει ουσιώδη μέτρα στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς. Το μόνο που κάνει είναι να υψώνει το δάχτυλο στους πολίτες και να επιρρίπτει την ατομική τους ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

 

Απαιτούμε η κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας:

 

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για τις Υπηρεσίες

 

Άμεση απολύμανση των χώρων και των οχημάτων όταν προκύπτει κρούσμα

 

Αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στα κρατητήρια

 

Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και μέσων καθαριότητας

 

Αύξηση των ημερών καραντίνας στο απαραίτητο διάστημα για τους ασθενείς με κορωνοϊό

 

Τοποθέτηση σταθερών κλιμακίων του ΕΟΔΥ για διενέργεια δωρεάν rapid και μοριακών τεστ στο σύνολο των αστυνομικών (να μην γίνεται διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα και Υπηρεσίες ανά αστυνομική Διεύθυνση

 

Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση στους αστυνομικούς, για την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

protast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια