Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ψευτογιατρός: Έλεγε πως θεραπεύει και την σκλήρυνση κατά πλάκας


Το πεδίο δράσης του «ψευτογιατρού» δεν περιοριζόταν μόνο στους καρκινοπαθείς αλλά σε κάθε άλλη σοβαρή ασθένεια για την οποία όσοι έπασχαν έψαχναν σωτηρία. Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε μία εκπαιδευτικός η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η μάρτυρας παρά το γεγονός ότι είχε  διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2011 ακολουθούσε συγκεκριμένη θεραπεία και δεν είχε παρουσιάσει υποτροπές της νόσου. Δυστυχώς όμως στο δρόμο της βρέθηκε ο «ψευτογιατρός».

Εκείνη λυγίζοντας στο δικαστήριο είπε «δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Δεν ξέρω… Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε θα ήμουν όπως παλιά. Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό;»

Και σε αυτήν την περίπτωση η γνωριμία της μάρτυρος με τον κατηγορούμενο έγινε σε μοναστήρι στο Πήλιο όπου ο «ψευτογιατρός» είχε στήσει ένα επιτόπιο «ιατρείο».

«Είχε πάρα πολύ κόσμο μαζεμένο στο μοναστήρι με τις εξετάσεις στα χέρια. Περίμεναν από το πρωί. Ο κ. Κόντος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο. Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε ένα χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος, σαν αναρρωτήριο. Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε «την αγάπη σου». Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το mail του που έγραφε Νικόλαος Κόντος, Νευρογκολόγος-χειρουργός.»

Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι ο η διατροφή που της έδωσε ο κατηγορούμενος ήταν «ασύλληπτη», πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε να την ακολουθήσει κανείς και πως θα έπρεπε να την ακολουθήσει για ένα εξάμηνο. «Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε «μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει». Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία. Κουβαλούσα μια σακούλα μπουκαλάκια, τα έβαζα στο ψυγείο του σχολείου, έκανα μάθημα με πόνους.»

Όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ δύσκολη, τότε είπε η μάρτυρας ότι της ζήτησε χρήματα και πως η θεραπεία είναι πολύ ακριβή. Ζήτησε 3.320 ευρώ και η ασθενής του τα έδωσε σε φάκελο σε γραφείο διαγνωστικού κέντρου στην Αθήνα, όπου πήγε μαζί με τον σύζυγό της.

Την «θεραπεία» του κατηγορούμενου άρχισε να την ακολουθεί από τον Μάρτιο του 2018. «Δεν μπορούσα να φάω τίποτα από το φούσκωμα. Όταν του έλεγα ότι δεν είμαι καλά, μου απαντούσε ότι δεν έκανα καλά τη διατροφή και τη θεραπεία. Τελείωναν οι σταγόνες, εκείνος είχε εξαφανιστεί. Παθαίνω μια τεράστια υποτροπή στα τέλη του 2018. Μιλούσα σαν να έχω πάθει εγκεφαλικό. Τότε η νευρολόγος με έστειλε να πάρω κορτιζόνη. Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα.»

Άλλη μάρτυρας η οποία επίσης είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, κατέθεσε πως γνώρισε κι αυτή τον κατηγορούμενο στο ίδιο μοναστήρι στο Πήλιο.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε συνολικά 30 χιλιάδες ευρώ στον  «ψευτογιατρό» και πως μια φορά του έδωσε χρήματα σε φάκελο σε γραφείο ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας. 

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια