Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα πρόκληση: αποφυλάκισαν και τον Μίχο!


Αναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr


Πριν από λίγο το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας (πρόεδρος Σημιτοπούλου Ελπίδα, μέλη Τζεφεράκου Μυρτώ, Βαμβακά Ελένη, Ασημακόπουλος Κων/νος, Ζυγούρη Χρυσαφίνα) αποφάσισε ομόφωνα την αποφυλάκιση ενός ακόμα γκεσεμιού της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, του πρώην βουλευτή Μίχου, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς της υπεράσπισής του ότι έχει… λανθάνοντα καρκίνο και ότι έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής του.

Ο εισαγγελέας της έδρας Γεώργιος Πρασσάς, όμως, είχε προτείνει στο δικαστήριο την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Μίχου. Οπως είπε αγορεύοντας, το δικαστήριο που καταδίκασε τον Μίχο και τους άλλους χρυσαυγίτες (Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) δεν έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του και αυτό δεν το έκανε τυχαία. Οσο για την έκτιση των 2/5 της ποινής, αρμόδιο είναι το δικαστικό συμβούλιο που αποφασίζει για την υφ’ όρον απόλυση των κρατούμενων και όχι το Πενταμελές Αναστολών.

Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Μίχου. Η πρώτη αίτησή του είχε απορριφθεί από το Πενταμελές Αναστολών στις 6 Σεπτέμβρη, μολονότι ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Καντζίδης είχε προτείνει να γίνει δεκτή. Τι άλλαξε μέσα σε τέσσερις μήνες και μια άλλη σύνθεση αποφάσισε να αποφυλακιστεί ο Μίχος;

Θυμίζουμε μερικά πράγματα για τον Μίχο και για το ρόλο του ως γκεσέμι της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας, όπως τα έχουμε καταγράψει σε παλαιότερο δημοσίευμά μας.

Στις 8 Αυγούστου του 2013, 35 μέρες πριν από την εγκληματική επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα σε βάρος μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οργανώθηκε στη Ζώνη του Περάματος προπαρασκευαστική συνάντηση των βουλευτών Λαγού, Παναγιώταρου και Μίχου μαζί με μέλη των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ.

O Μίχος συμμετείχε στην επίθεση των χρυσαυγιτών στο Στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, που είχε οργανωθεί από την Κεντρική Διοίκηση της ΧΑ, δηλαδή και τον Μιχαλολιάκο. Γι’ αυτή τη συμμετοχή καταδικάστηκε στις 18 Γενάρη του 2021 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για συνέργεια σε επτά μήνες φυλάκιση.

Ηταν και στον Μελιγαλά ο Μίχος, όπως και ο Μπούκουρας, για να τραμπουκίσουν και να εκδιώξουν τους ακροδεξιούς οπαδούς του Σαμαρά. Δείτε το βίντεο από το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Καρούνη «Χρυσή Αυγή: προσωπική υπόθεση». Ο Μπούκουρας δίπλα στον Παναγιώταρο σε ρόλο αρχηγού των ταγμάτων εφόδου. Ο Μίχος μαζί με τον Παναγιώταρο αρπάζουν το μικρόφωνο από τους άλλους ακροδεξιούς κι αρχίζουν το «πατιρντί». Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, Μπούκουρας είναι οι κουμανταδόροι. Στις γραμμές των ταγμάτων εφόδου ο Ρουπακιάς και ο Καζαντζόγλου.

Ο κίνδυνος αποφυλάκισης και άλλων χρυσαυγιτών είναι μεγάλος. Μεθαύριο, Τετάρτη 12 Γενάρη, θα εκδικαστούν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αιτήσεις αποφυλάκισης της Πόπορη και του Λαγού. Για την πρώην αστυνομικό και στέλεχος της ΧΑ Πόπορη είναι η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης (η προηγούμενη είχε απορριφθεί ομόφωνα), ενώ για τον Λαγό είναι η δεύτερη (την πρώτη φορά έγινα λαγός από το δικαστήριο και η αίτησή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη).


eksegersi.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια