Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διελκυστίνδα οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ - Ποιος θα νικήσει


Και οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, επέστρεψαν στο Μάρτιο. Τουλάχιστον για φέτος. Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα».

Και πως το δικαιολόγησε; Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Βολική δικαιολογία η πανδημία, όπως και για το σύνολο των κυβερνητικών «διαφοροποιήσεων» από την κανονική ροή, όμως στην περίπτωση της αστυνομίας …μπάζει!

Η λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών σε ότι αφορά στους ελέγχους και στα μέτρα που λαμβάνονται, ανάλογα με την δυναμική της πανδημίας και τις αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών και Υπουργείων, είναι δεδομένες. Οι διαταγές εκδίδονται από τους κλάδους του Αρχηγείου και όλα είναι ουσιαστικά στον αυτόματο πιλότο. Πιθανές αποστρατείες και αντικαταστάσεις ανωτάτων και ανώτερων αξιωματικών προφανώς και δεν μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες σε αυτό το θέμα. Άλλωστε κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνταν στο παρελθόν και εν μέσω σοβαρών επιχειρήσεων και προβλημάτων επιπέδου τρομοκρατίας στις παλιές «δύσκολες» για την αστυνομία εποχές.

Που κρύβεται λοιπόν το μυστικό; Οι παροικούντες την Κατεχάκη είναι απόλυτοι και σαφείς: η πολιτική διελκυστίνδα μεταξύ 7ου και 8ου του μεγάρου για το ποιος θα επιβάλει τους δικούς του Στρατηγούς και βέβαια τον δικό του Αρχηγό στις επερχόμενες κρίσεις.

Η υπάρχουσα κατάσταση με συγκεκριμένους αξιωματικούς σε θέσεις κλειδιά, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είχε οδηγήσει μέχρι και τον εμβληματικό της δημόσιας τάξης υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην απομόνωση μέσα στο ίδιο του το υπουργείο και τελικά στην αποστρατεία.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την πλευρά του, νέος στους λαβύρινθους της διαρκούς μάχης επικυριαρχίας στην Αστυνομία, δείχνει μέχρι στιγμής πως αντιλήφθηκε γρήγορα το τι συμβαίνει και το προσκήνιο, αλλά κυρίως στο παρασκήνιο του ιδιότυπου αστυνομικού «Βυζαντίου» με τις αυλές και τους επιδέξιους πραιπόσιτους.

Αυτό που αναμένουμε πλέον όλοι είναι τα πρόσωπα που θα προκριθούν στις εξ αναβολής κρίσεις του Μαρτίου, επιλογές που θα δείξουν και τον νικητή της διελκυστίνδας.

Του Θάνου Σωτήρη





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και η εύκολη λύση, είναι να παραβούμε την ισχύουσα νομοθεσία (υπάρχει Π.Δ.) αναβάλλοντας τις κρίσεις για ώστε να αρχίσει το μαγείρεμα, προωθώντας έτσι ημέτερους. Ντροπή!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν θα σταματήσει να εξαρτάται από τις κρίσεις, ο αξιωματικός από την εκάστοτε κυβέρνηση τότε θα δούμε κανονική αστυνομία. Μέχρι τότε, εξυπηρετήσεις εκατέρωθεν και ανεβαίνουμε χέρι-χερι. Το παράδοξο είναι μάχιμοι αξιωματικοί με επιτυχίες να αποστρατεύονται, και γραφειαδες να σκαρφαλώνουν στα ανώτερα κλιμάκια. Το πιο απίθανο; Να επιβραβεύεσαι και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Γιατί εμείς τους συριζαιους τους προσέχουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΑΙΠΟΖΙΤΟΣ. Ο πραιπόζιτος (ή πραιπόσιτος) του ιερού κουβουκλίου ή του ευσεβεστάτου κοιτώνος, ήταν επόπτης ή προϊστάμενος στις υπηρεσίες του παλατιού και ανώτατος αυλικός αξιωματούχος. Ελάμβανε την εντολή έναρξης των ιπποδρομιών από τον βασιλέα. Το αξίωμα εμφανίζεται στην Πρώιμη Βυζαντινή περίοδο. Μετά τον 6ο αιώνα τον αντικαθιστά στα καθήκοντά του ο παρακοιμώμενος, οι αρμοδιότητές του περιορίζονται και αποκτά χαρακτήρα τιμητικού τίτλου. Το αξίωμα παύει να υπάρχει στα τέλη του 11ου αιώνα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί όλοι αυτοί οι μητροπολίτες που είναι τώρα δεν προσέχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ … σημαιοφόροι ήταν της παρούσας …κανονικά όμως προχώρησαν … και να είχαν υπηρετήσει και στην Αθήνα