Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση της ΠΟΑΣΥ με τον Τάκη Θεοδωρικάκο - Τί συζητήθηκε


Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ παρουσία του Υφυπουργού κ. Ελευθερίου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης η Ομοσπονδία έθεσε υπόψη τους τόσο τα τρέχοντα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό όσο και το γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων μας, θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα.

Η ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Υπουργό είχε ως αφετηρία την απαίτησή μας για προώθηση συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, ώστε να υπάρξει η αναγκαία ικανοποίηση και ανακούφιση του αστυνομικού προσωπικού που αγωνιά και αναμένει από καιρό τις αναγκαίες αποφάσεις της Ηγεσίας, ως έμπρακτης αναγνώρισης της αδιαμφισβήτητης προσφοράς του.




Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αφού αναφέρθηκε σε θετικές για το αστυνομικό προσωπικό ρυθμίσεις, που επετεύχθησαν το τελευταίο διάστημα, ζήτησε:

 α) να ρυθμιστεί η εκκρεμότητα για τα «νυχτερινά» με την αύξηση του πλαφόν από 48 σε 64 ώρες,

β) να δοθεί τέλος στις αγωνίες των συναδέλφων μας - μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για το ΒΟΕΑ, με την προώθηση της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης για την αντιστοίχιση των μεριδίων με τα μισθολογικά κλιμάκια του ειδικού μισθολογίου (ν.4472/2017),

γ) να λήξει η απαράδεκτη καθυστέρηση της κατάρτισης της νέας κανονιστικής διαταγής «Κ.Δ. περί μεταγωγών κρατουμένων», ώστε να αποζημιώνονται δίκαια όσοι εκτελούν μεταγωγές στη νησιωτική χώρα (καμπίνα σε πλοίο, οδοιπορικά) και

δ) να υπάρξει Μνημόνιο συνεργασίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο την εκπόνηση μελέτης - έρευνας από τον ειδικό φορέα που έχουμε ιδρύσει για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας του αστυνομικού, το Κέντρο Έρευνας Υγείας, Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. (Κ.Ε.Υ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ.).




Εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας αναγνωρίστηκε η πλούσια προσφορά του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού ενώ τονίστηκε ότι στόχος της είναι η επίτευξη καλύτερων συνθηκών εργασίας, τέτοιων που θα συμβάλλουν και στην ενίσχυση του κύρους και της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι ο κοινωνικός της ρόλος αναγνωρίζεται από την κοινωνία. Αυτήν την περίοδο, όπως είπε, δίδεται επίσης προτεραιότητα στην απαλλαγή των αστυνομικών από τα πάρεργα, ένα ζήτημα που απασχολεί άμεσα και τον Πρωθυπουργό της Χώρας, όπως ο ίδιος ανέφερε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Α.Τ. Μεγάρων. Για την ταχύτερη αποδέσμευση αστυνομικών από τα πάρεργα και την ηλεκτρονική διαχείριση της αλληλογραφίας και άλλων λειτουργιών, τελεί σε πλήρη συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς, Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ, Αναπλ. Οικονομικών κ. Θεόδωρο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι επιταχύνεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ώστε να αισθάνεται ασφαλής τόσο ο αστυνομικός όσο και ο πολίτης. Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης θα γίνει σε συνεργασία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεδομένου ότι ο εκσυγχρονισμός της αστυνομικής εκπαίδευσης είναι πλέον αρκετά ώριμος και θα πραγματοποιηθεί άμεσα - μια διαδικασία για την οποία ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό, να είμαστε ενήμεροι, θέτοντάς μας εγκαίρως υπόψη και το σχετικό νομοθέτημα.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν από την Ομοσπονδία μας, η Πολιτική Ηγεσία δεσμεύτηκε ότι επίκειται α) η επίλυση του προβλήματος με τα «νυχτερινά» σε συνεργασία με τον κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ και β) η χορήγηση των ΒΟΕΑ, που είναι ένα ζήτημα το οποίο θα επιλυθεί σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ, καθόσον οι συνθήκες αυτήν την περίοδο είναι ιδανικές.

Τέλος, αναφορικά με το Μνημόνιο συνεργασίας, είπε ότι είναι σύμφωνος και γι’ αυτό καταβάλλει προσπάθειες, ώστε η λειτουργία του Κ.Ε.Υ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ., να γίνει με χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών, ένα θέμα για το οποίο συνεργάζεται στενά με τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου επί των ημερών τους, να υπάρξει μια ισχυρή παρακαταθήκη με στόχο την ικανοποίηση του μείζονος αιτήματος της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια