Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Όχι στον εκφυλισμό που προωθεί το προεδρείο της Ένωσης Αθηνών


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής παράταξης Πρωτοβουλίας Αστυνομικών: Γενική Συνέλευση – παρωδία διοργανώνει το προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας το διάστημα από 25 -29 Ιανουαρίου με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του επαίσχυντου Άρθρου 72 του Ν. 4873/2021 σχετικά με το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Η αποφασισθείσα από το Δ.Σ. διαδικασία διεξαγωγής καταστατικής «Γενικής Συνέλευσης», παραβιάζει κατάφωρα τόσο το ισχύον καταστατικό της Ένωσης, όσο και το Νόμο 1264/1982. Εντελώς ενδεικτικά επισημαίνουμε ότι η προσέλευση των μελών της Ένωσης, σε όποια ημέρα επιθυμούν εντός του χρονικού διαστήματος από 25 έως και 29 Ιανουαρίου και στις καθοριζόμενες στην πρόσκληση ώρες, ΔΕΝ συνιστά ΓΕΝΙΚΗ Συνέλευση, κατά την έννοια του Νόμου και του καταστατικού της Ένωσης. Όλοι αυτοί που κόπτονται για τη νομιμότητα είναι οι ίδιοι που με την πρακτική τους την καταπατάνε.

Η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης προϋποθέτει μία κι ενιαία διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης και η οποία υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες, ουδείς εκ των οποίων τηρείται στην προκειμένη περίπτωση.

Αναρωτιόμαστε: Πότε και από ποιον θα εκλεγεί το προβλεπόμενο στο καταστατικό της Ένωσης Προεδρείο της Γ.Σ.;

Πώς θα διαπιστωθεί εάν υφίσταται η αναγκαία απαρτία και πλειοψηφία για την λήψη της απόφασης, απαρτία που θα πρέπει μάλιστα να υφίσταται καθ΄ όλη την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης;

Πώς θα γίνει η ψηφοφορία; Πέραν όλων αυτών, με τον τρόπο αυτό στερείται στα μέλη της Ένωσης η δυνατότητα να συζητήσουν επί των προτεινόμενων από το Δ.Σ. καταστατικών αλλαγών, να ανταλλάξουν γνώμες για το περιεχόμενο του καταστατικού, να διατυπώσουν την θέση τους και να καταλήξουν συλλογικά και μέσα από μία ζωντανή και δημοκρατική, σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό, διαδικασία στην τροποποίηση ή μη του καταστατικού της Ένωσης.

Το προεδρείο του διοικητικού συμβουλίου διακωμωδεί μία συλλογική συνδικαλιστική διαδικασία, η οποία μάλιστα έχει στο επίκεντρο την καθιέρωση του ενιαίου ψηφοδελτίου στην εκλογή των οργάνων της Ένωσης, δηλαδή το πλειοψηφικό σύστημα.

Σκοπός του ενιαίου ψηφοδελτίου -το οποίο είναι και το θέμα της Γ.Σ.- είναι να καταργηθεί η απλή αναλογική, να αφαιρεθεί ο πλουραλιστικός χαρακτήρας εκπροσώπησης στην Ένωση, και κατά συνέπεια να μονοπωληθεί -με ενορχηστρωμένες μεθοδεύσεις- η εκπροσώπηση στους αστυνομικούς μόνο από όσους είναι αρεστοί στην κυβέρνηση, δηλαδή στους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση με τις πλάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού επιχειρεί να επιβάλλει σιγή ιχθύος στην Ένωση, να θέσει στο περιθώριο κάθε έναν που τολμά να αντιδράσει από τις αυθαιρεσίες της ηγεσίας, να φιμώσει κάθε έναν που αντιδρά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το προεδρείο της ΕΑΣΥΑ προφανώς και δεν μας εκπλήσσει με την συγκεκριμένη επιλογή. Είναι οι ίδιοι που όταν το ενιαίο ψηφοδέλτιο τέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή παρέμειναν αδρανείς, χωρίς να παίρνουν ανοιχτά θέση. Για μια ακόμη φορά «έλαμψαν» διά της απουσίας τους, ευθυγραμμιζόμενοι με την κυβερνητική πολιτική, της οποίας καθημερινά δείχνουν τη συμπάθεια.

Πέρασε αρκετό διάστημα από τη ψήφιση του νόμου για να υπάρξει έστω ένα ένα σχόλιο από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που να παραδέχονται και τυπικά ότι είναι σύμφωνοι με την καθιέρωση του ενιαίου ψηφοδελτίου και ό,τι αυτό επισύρει. Έτσι, ο πρόεδρος της ΕΑΣΥΑ σε άρθρο του στο περιοδικό «Σύγχρονη Αστυνομία» αναφέρεται σε «τοξικές παρατάξεις στην αστυνομία».

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτές τις παράνομες πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με διαδικασίες σωματείου. Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τις απαράδεκτες αντικαταστατικές πρακτικές του Δ.Σ. της ΕΑΣΥΑ και να εναντιωθεί στην επαίσχυντη τροπολογία, που ψήφισε με νόμο η κυβέρνηση, με τις πλάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να αντιδράσουμε σθεναρά απέναντι στις μηχανορραφίες που κάνουν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού προκειμένου να μείνουν αυτοί οι μόνοι μας εκπρόσωποι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια