Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Τους έφερναν από την Τουρκία και τους λήστευαν -Πώς τους έπιασε η ΟΠΚΕ


Λεπτομέρειες από το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, το οποίο μετέφερε αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα και τότε τους έκλεβαν διαβατήρια, κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή, φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida.gr. 

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ένας μετανάστης προσπαθούσε να αντιδράσει δεχόταν απειλές πως θα τον παραδώσουν στην αστυνομίας. Οι έξι διακινητές συνελήφθησαν από άνδρες της ΟΠΚΕ στην Ομόνοια. 

H κατάθεση αστυνομικού για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ενδεικτική είναι η κατάθεση ενός αστυνομικού: «Την 31/12 κάναμε περιπολία μαζί με συναδέλφους μου στο κέντρο της Αθήνας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες σχετικά με την δράση έξι αλλοδαπών Συριακής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρον παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, από τους οποίους όταν εισέλθουν στην χώρα τους αφαιρούν τα προσωπικά τους αντικείμενα και στη συνέχεια τα πωλούν σε καταστήματα σε περιοχή της Ομόνοιας. Οι εν λόγω αλλοδαποί έρχονται μία ή δύο φορές το μήνα στην Αθήνα με ΚΤΕΛ με τα εν λόγω αντικείμενα προκειμένου να τα διαθέσουν σε καταστήματα στο κέντρο. Θέσαμε σε παρακολούθηση το ΚΤΕΛ Κηφισού, ενώ στις 5:10 έφτασε λεωφορείο από την Ορεστιάδα. Όπως διαπιστώσαμε εξήλθαν έξι αλλοδαποί, οι οποίοι έμοιαζαν με τις περιγραφές που είχαμε από τις πληροφορίες μας.».

 

Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του, την οποία αποκαλύπτει το iefimerida.gr, ξεκίνησε μαζί με τους συναδέλφους του να παρακολουθεί το ταξί στο οποίοι επιβιβάστηκαν οι δράστες. Μετά από λίγη ώρα σταμάτησαν το όχημα και έκαναν έλεγχο στους μετανάστες. Οι αλλοδαποί μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Πάνω στους αλλοδαπούς εντοπίστηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία δεν ήταν δικά τους.

«Και οι έξι εντολείς μου αφέθηκαν ελεύθεροι και η εκδίκαση τη υπόθεσης αναβλήθηκε για κρείσσονες αποδείξεις. Το κατηγορητήριο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι βαρύ. Θα αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι οι φερόμενοι ως διακινητές είναι τελικά οι διακινούμενοι και τα θύματα της εν λόγω υπόθεσης. Οι πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη των εντολέων μου είναι μεν σημαντικές, αλλά δεν είναι αρκετές προκειμένου να καταδικαστούν οι εντολείς μου καθώς θα κληθούν μάρτυρες και θα προσκομισθούν έγγραφα και φωτογραφίες που θα αποδείξουν την αθωότητά τους», δήλωσε στο iefimerida.gr, o συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων, Δημήτρης Ζορμπάς.

Στέφανος Μακρίδης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια