Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το φιάσκο της υπόθεσης Σολόνικ, η Κατεχάκη και οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ


Ούτε ένα ούτε δυο αλλά δέκα δελτία τύπου έχει δημοσιοποιήσει από τις 11 Ιανουαρίου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για διάφορες υποθέσεις, αλλά ούτε… μια λέξη για την υπόθεση της σύλληψης «για ηθική αυτουργία σε δύο (2) ανθρωποκτονίες και παραβάσεις Νόμου περί όπλων» που αφορούσαν την υπόθεση δολοφονίας του Αλεξάντερ Σολόνικ.

Για το γεγονός δηλαδή ότι συνέλαβαν λάθος άνθρωπο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Όπως αποδείχτηκε από τον ενδελεχή έλεγχο που έκαναν, κατόπιν εορτής, ο «φοβερός και τρομερός Ρώσος μαφιόζος» ήταν ένας οικοδόμος που ήρθε από την Κύπρο στη χώρα μας για να παραστεί στην κηδεία της πεθεράς του.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι σήμερα, δεν είχαν το θάρρος να προχωρήσουν στη διόρθωση του λάθους τους με ένα δελτίο τύπου στο οποίο θα εξηγούσαν τι ακριβώς συνέβη. Προτίμησαν να πετάξουν «το μπαλάκι των ευθυνών» στη δικαιοσύνη λες και ο… εισαγγελέας συνέλαβε τον 48χρονο στο αεροδρόμιο. Κρύφτηκαν πίσω από προφορικές ενημερώσεις προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες οι οποίοι ρωτούσαν να μάθουν την τύχη του οικοδόμου.

Παρά την δημόσια δήλωση του συνηγόρου του άτυχου βιοπαλαιστή, μέσω της οποίας καλούσε την Ελληνική Αστυνομία να επανορθώσει, οι επικεφαλής προτίμησαν να εφαρμόσουν την τακτική… «άστο τώρα, πέρασε». Όμως η υπόθεση είναι πιο σοβαρή και το νήμα των ευθυνών μπορεί να ξεκινά από την Θεσσαλονίκη αλλά φτάνει μέχρι την λεωφόρο Κατεχάκη όπου στεγάζεται το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Την ώρα που θέλουν να εμφανίζονται ακριβείς στην αναφορά των επιτυχιών τους, την ίδια στιγμή δεν λένε κουβέντα για το λάθος που έκαναν. Αφήνουν ωστόσο στον επίσημο ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ να υπάρχει ακόμα το δελτίο τύπου με τίτλο «Συνελήφθη 48χρονος δυνάμει εντάλματος για ηθική αυτουργία σε δύο ανθρωποκτονίες και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων» αδιαφορώντας για την αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και της αξιοπρέπειας ενός ανθρώπου.

Όταν βέβαια πρόκειται για κάποιον αξιωματικό που η δικαιοσύνη απαλλάσσει από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ακόμα και δέκα χρόνια να έχουν περάσει, σπεύδουν να εκδώσουν δελτίο τύπου «αποκατάστασης αξιωματικού» ώστε να μην υπάρχει «λεκές». Ξεχνούν βέβαια ότι και ο «αξιωματικός» και ο «οικοδόμος» έχουν την ίδια ελληνική ταυτότητα και είναι πολίτες της ίδιας χώρας.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής… Ηγεσία και αξιωματικοί με σθένος που να δικαιολογούν τα «αστέρια» και τις θέσεις τους υπάρχουν ή περιμένουν στωικά τις κρίσεις του Μαρτίου;

 

Παναγιώτης Μπούσιος,

 

Συντάκτης αστυνομικού ρεπορτάζ


astinomiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Μπούσιος τώρα σε ποιον κάνει αντιπολίτευση ενόψει κρίσεων;