Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άγιος Παντελεήμονας: Το πράσινο φως του διαπραγματευτή στην ΕΚΑΜ


Oι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που που πήγαν, μετά από τηλεφωνήματα γειτόνων, στο σπίτι της οδού Αλκιβιάδου αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα καθώς άκουγαν τη γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Τότε ο 34χρονος άρπαξε τη φιάλη και  απειλούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

 Τις επόμενες ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη μία πρόσωπο με πρόσωπο διαπραγμάτευση. Ο αξιωματικός της αστυνομίας που είχε αναλάβει αυτό ρόλο μιλούσε με τον 34χρονο

Κάποια στιγμή εκείνος άφησε τη γυναίκα η οποία βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και κατευθύνθηκε σε ένα από τα δωμάτια. Είδε ο διαπραγματευτής ότι άφησε από τα χέρια του τη φιάλη με το υγραέριο και τότε έκανε νόημα στους συναδέλφους του της ΕΚΑΜ. Εκείνοι με γρήγορες κινήσεις ακινητοποίησαν τον Αιγύπτιο χωρίς να του αφήσουν περιθώριο αντίδρασης  και έδωσαν τέλος στο πολύωρο θρίλερ.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο bloko.gr ότι λειτούργησε κατά γράμμα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός με άψογη συνεργασία όσων ενεπλάκησαν στο θρίλερ..

Μάλιστα τον Δεκέμβριο η ΕΛΑΣ διοργάνωσε διεθνές σεμινάριο όπου Έλληνες και ξένοι διαπραγματευτές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια