Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με 600.000 ευρώ κέρδη από εμπόριο παράνομων αναβολικών


Κύκλο εργασιών, που θα ζήλευαν αρκετές επιχειρήσεις, είχε σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης παράνομων αναβολικών και φαρμακευτικών ουσιών. Μόνο τα κέρδη της οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών μελών της σπείρας. Πρόκειται για έναν άνδρα 51 ετών, ο οποίος διατηρεί γυμναστήριο στην Ξάνθη, έναν 37χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής στα Ιωάννινα και έναν 34χρονο επιχειρηματία από την Πάτρα.



Κατηγορούνται ότι εισήγαγαν τις παράνομες ουσίες από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία, τις συσκεύαζαν και τις αποθήκευαν στην αχαΐκή πρωτεύουσα και από εκεί τις έστελναν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και σε άλλα 12 κράτη σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου και εκείνος του καταστήματος με τα συμπληρώματα διατροφής φέρονται να πωλούσαν και στη λιανική τα παράνομα αναβολικά.

Πελάτες τους, σύμφωνα με τη δικογραφία είναι 27 αθλητές, 10 γυμναστές - προπονητές και 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

Στις έρευνες που έκαναν εντόπισαν 135.000 χάπια και αμπούλες με αναβολικές και φαρμακευτικές ουσίες και περίπου 125.000 ευρώ, αλλά και αποδεικτικά για αποστολές δεμάτων ανά τον κόσμο.



Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια