Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

2002: Μοιραίο ερωτικό “τρίγωνο” στη Μυτιλήνη


Επί τρία χρόνια ένα μεταλλικό κουτί δίπλα στο τζάκι του σπιτιού έκρυβε το ένοχο μυστικό. Περιείχε τα οστά και τις στάχτες της 27χρονης Ευστρατίας Μαμώλου, την οποία σκότωσε ο 32χρονος ηλεκτρολόγος Γιώργος Μπουτάρας, όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ερωτικό τρίγωνο, μαζί με την 28χρονη σύζυγό του, Αρετή Διόλατζη. Το πρωτοφανές στα αστυνομικά χρονικά της Μυτιλήνης έγκλημα έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2002 στο σπίτι του ζευγαριού, στην οδό Βυζαντίου 19, κοντά στην πλατεία Αλυσίδας, αλλά αποκαλύφθηκε τρία και πλέον χρόνια αργότερα, το Μάρτιο του 2005, όταν η Διόλατζη, μετά από έναν τσακωμό με τον σύζυγό της, αποφάσισε να ανοίξει το στόμα της και να μιλήσει σε έναν φίλο της, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.
Το καλοκαίρι του 2000 η Ευστρατία Μαμώλου μόλις είχε χωρίσει και την επιμέλεια του παιδιού που είχε αποκτήσει ανέλαβε ο πρώην σύζυγός της. Ο Μπουτάρας, με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι πριν από τον διαλυμένο γάμο της, προθυμοποιήθηκε τότε να την φιλοξενήσει στο σπίτι όπου ζούσε με την σύζυγό του Αρετή. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο, που κατέληξε στο έγκλημα…

«Μας ήθελε και τις δύο», θα καταθέσει αργότερα η Διόλατζη. «Όταν η Τούλα του είπε ότι θα φύγει, έγινε έξαλλος. Πήρε λουκέτα και κλείδωσε κάθε πόρτα και παράθυρο του σπιτιού. Τη μοιραία ημέρα αρνήθηκε να κάνει έρωτα μαζί του και εκείνος άρπαξε ένα ξύλο και την σκότωσε». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπουτάρας χτύπησε μέχρι θανάτου την 27χρονη γυναίκα, την έκαψε στο τζάκι, ενώ τα οστά και τη στάχτη τα έκρυψε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, που κράτησε δίπλα στο τζάκι!
Ένας φίλος της γυναίκας του, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τα πάντα «επειδή δεν άντεχε άλλο αυτό το βίαιο ερωτικό τρίγωνο», ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη δολοφονία – θρίλερ. Και την αποκάλυψε, βοηθώντας την Αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση, ώστε ο γιος του, που ήταν μπλεγμένος σε διακίνηση ναρκωτικών, να πέσει, ως «αντάλλαγμα», στα «μαλακά»!
«Με έβαλε να ορκιστώ στο γιο μου και μου άνοιξε την καρδιά της», είπε στους αστυνομικούς ο μάρτυρας – «κλειδί» της υπόθεσης. «Ο Μπουτάρας βασάνιζε συνέχεια τη σύζυγό του, εκβιάζοντάς την να μην φύγει από κοντά του, αλλιώς θα τη σκότωνε. Γι’ αυτό είχε γεμίσει όλους τους χώρους του σπιτιού με κάμερες παρακολούθησης. Με την απειλή όπλου την ανάγκαζε να κάνει έρωτα μαζί του. Μία ημέρα που αρνήθηκε, την απείλησε ότι θα πνίξει τον σκύλο της».

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση βρήκαν στο σπίτι του ζευγαριού το κασελάκι πλάι στο τζάκι, το οποίο αποκάλυπτε το άγριο έγκλημα και δεκάδες βιντεοκασέτες, όπου εμφανίζονταν ο Μπουτάρας με την Τούλα σε ερωτικές περιπτύξεις, τις οποίες είχε μαγνητοσκοπήσει η Αρετή. Σχημάτισαν δικογραφία, την έστειλαν στον εισαγγελέα και λίγες ημέρες αργότερα το ζευγάρι προφυλακίστηκε.
Οι περίοικοι τους περιέγραψαν ως «ψυχικά διαταραγμένους». Μάλιστα το παιδί που είχαν αποκτήσει είχε ήδη παραδοθεί σε ίδρυμα, με παρέμβαση της κοινωνικής υπηρεσίας της Μυτιλήνης, καθώς είχαν κριθεί ακατάλληλοι να το φροντίζουν.
Η δίκη του «σατανικού ζευγαριού», όπως το χαρακτήρισαν οι τοπικές εφημερίδες της Μυτιλήνης, έγινε το Μάρτιο του 2006, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου.

Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν σε κάποια στοιχεία που αποδείκνυαν το νοσηρό ερωτικό τρίγωνο, ενώ οι συγγενείς του θύματος περιέγραψαν μια σχέση υποταγής που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στο ζευγάρι και την Ευστρατία, από την οποία η άτυχη γυναίκα δεν μπορούσε να αποδεσμευτεί. Έφτασε, μάλιστα, σε σημείο να πουλάει μικροπράγματα για να ενισχύσει τα οικονομικά τους. Ο πρώην σύζυγός της κατέθεσε ότι την είχε προειδοποιήσει να απομακρυνθεί από το ζευγάρι, αλλά δεν εισακούστηκε…
«Η γυναίκα μου δεν έχει να κάνει με τον φόνο της Τούλας», τόνισε στην απολογία του ο Μπουτάρας, παίρνοντας πάνω του το έγκλημα. Υποστήριξε ότι άκουγε «φωνές» για να δημιουργήσει την εικόνα ανθρώπου με ψυχικές διαταραχές, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο, που δεν βρήκε κανένα ελαφρυντικό. Τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον κάθειρξη 18 ετών για αρπαγή με σκοπό τη συνουσία, βιασμό και περιύβριση νεκρού. Η Αρετή Διόλατζη αθωώθηκε για την δολοφονία, αλλά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών για συνέργεια στην αρπαγή.
Νίκος Τσέφλιος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια