Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκιάθος: Αθωώθηκε ο πατέρας που κλείδωσε έξω από το σπίτι τον 15χρονο γιο του


Απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο 50χρονος πατέρας στη Σκιάθο που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή βία και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι και να μην άφηνε να μπει τον 15χρονο γιο του, τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου.

Χθες (07-01-2022) το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε αθώο, παρά την αντίθεση εισαγγελική πρόταση, με τους δικαστές να δέχονται μεν ότι συνέβησαν όλα αυτά, ωστόσο, δε ο ανήλικος δεν περιήλθε σε κατάσταση κινδύνου.

Ο αλλοδαπός άνδρας ο οποίος κρατείται και αναμένεται να απελαθεί, καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα, ισχυρίστηκε πως πρόκειται για ένα παιδί που βρίσκεται στην εφηβεία και την περνάει με δύσκολο τρόπο, πως δεν τον ακούει, φεύγει πολύ συχνά από το σπίτι, ενώ θέλησε να αντικρούσει τον ισχυρισμό πως κινδύνεψε ο γιος του, λέγοντας πως η περιοχή που διαμένουν είναι ασφαλής, χωρίς να έχουν σημειωθεί βίαια περιστατικά.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν δύο άτομα, κάτοικοι του νησιού, με τον πρώτο να έχει φιλοξενήσει στο σπίτι του στο παρελθόν το ανήλικο αγόρι και τον δεύτερο μάρτυρα τον σπιτονοικοκύρη του 50χρονου, ο οποίος είπε ότι είναι δύσκολο παιδί που συχνά φεύγει από το σπίτι, χωρίς να υπολογίζει τον πατέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός, αρχικά φιλοξενήθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και στη συνέχεια με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε στο ορφανοτροφείο, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Σκοπός, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα να διαμείνει με τη μητέρα του, αναλαμβάνοντας αυτή την επιμέλειά του, η οποία, όμως, βρίσκεται στην Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως ο 15χρονος φέρεται να κατήγγειλε στην Αστυνομία στην οποία κατέφυγε, όταν ο πατέρας του τον άφησε εκτός σπιτιού, ότι αναγκαζόταν από τον 50χρονο να εργάζεται και όχι να παρακολουθεί την υποχρεωτική εκπαίδευση.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια