Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O νεοναζιστής Θεοδώρου διαφεύγει τη σύλληψη ενώ είναι γνωστής διαμονής


Μια ακόμη περίπτωση «αλληθωρίσματος» του δικαστικού μηχανισμού προς νεοναζιστές εγκληματίες της ΧΑ έρχεται στο φως της δημοσιότητας. O νεοναζιστής Θεοδώρου, που δικάζεται μαζί με τον Δεβελέκο για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι του Πειραιά «Φαβέλα», διαφεύγει τη σύλληψη ενώ είναι γνωστής διαμονής!

Στις 8 Νοέμβρη του 2021 άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη για τη δολοφονική επίθεση των πρώην στελεχών της ΧΑ Θεοδώρου και Δεβελέκου στο Στέκι του Πειραιά «Φαβέλα». Ο Θεοδώρου δηλώθηκε στο βούλευμα 342/2021, βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη, ως αγνώστου διαμονής, γιατί δεν είχε συλληφθεί. Η μη σύλληψή του προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το ρόλο που έπαιξαν ο αστυνομικός και ο δικαστικός μηχανισμός.

Στις 8 Νοέμβρη η συνεδρίαση διακόπηκε για τις 2 Δεκέμβρη, λόγω κωλύματος των τριών συνηγόρων υπεράσπισης (δύο του Δεβελέκου και ενός του Θεοδώρου). Η συνεργάτης του συνηγόρου υπεράσπισης του Θεοδώρου, που δήλωσε στο δικαστήριο το κώλυμα, κατέθεσε στην πρόεδρο του ΜΟΔ την εξουσιοδότηση του Θεοδώρου στο συνήγορό του. Σε αυτήν ο Θεοδώρου δήλωσε τη διεύθυνσή του στον Πειραιά, που είναι η μόνιμη κατοικία του, και τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής του στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώθηκε από το Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Την ίδια μέρα (8 Νοέμβρη), οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ελευθερίας Τομπατζόγλου, που υπήρξε ένα από τα θύματα της άγριας δολοφονικής επίθεσης των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, κατέθεσαν αυτή την εξουσιοδότηση στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και μπήκε στο φάκελο του Θεοδώρου, με σκοπό να πιστοποιηθεί ότι είναι γνωστής διαμονής. 

Από τη στιγμή που το Τμήμα αυτό έλαβε γνώση ότι ο Θεοδώρου είναι γνωστής διαμονής, όφειλε να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Πειραιά και αυτός να διαβιβάσει στο Τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά εντολή να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Θεοδώρου (παραγγελία στην Ιντερπόλ να τον βρει στην κατοικία του και να τον συλλάβει). Αυτό είναι το αρμόδιο Τμήμα που εκδίδει τα διεθνή εντάλματα. Τέτοια Τμήματα λειτουργούν στις Εισαγγελίες Εφετών όλης της χώρας. 

Νωρίτερα σήμερα (Παρασκευή 3 Δεκέμβρη) επικοινωνήσαμε με υπηρεσιακό παράγοντα αυτού του Τμήματος, τον ενημερώσαμε για την πολύ περίεργη ιστορία του Θεοδώρου και τον ρωτήσαμε αν έλαβε εντολή να προχωρήσει στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Θεοδώρου. Μας απάντησε ότι μέχρι σήμερα έχει πλήρη άγνοια για την περίπτωση του Θεοδώρου! Μας διαβεβαίωσε, δε, ότι θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και στη συνέχεια θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του νεοναζιστή.

Επειδή είμαστε δύσπιστοι στις διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων του δικαστικού μηχανισμού, κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι την υλοποίηση αυτών των κατηγορηματικών διαβεβαιώσεων. Αυτό που αποκαλύφθηκε, όμως, είναι μια ακόμη σημαντική ποινική υπόθεση, στην οποία ο δικαστικός μηχανισμός κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει ακόμη και νεοναζιστές που διώκονται για απόπειρες ανθρωποκτονίας να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Οπως ήταν επόμενο, η δίκη στο ΜΟΔ Πειραιά αναβλήθηκε πάλι, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δικονομικές ενέργειες και να δικαστεί ο νεοναζιστής Θεοδώρου και για τα δύο ειδεχθή εγκλήματα (κακουργήματα) και όχι μόνο για τα τέσσερα πλημμελήματα.

Παραθέτουμε την εξουσιοδότηση του Θεοδώρου προς τον συνήγορό του, από την οποία φαίνεται καθαρά ότι είναι γνωστής διαμονής, στον Πειραιά και στη Στοκχόλμη, όπου διαμένει προσωρινά.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια