Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Σπίρτζης: Καμία πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει ειδικά μέτρα για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων αστυνομικών από τους ελέγχους για τον covid19


Δελτίο Τύπου του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη: Η συμμετοχή ανεμβολίαστων αστυνομικών στους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού αποτελεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, τεράστιο κίνδυνο για την υγεία τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών τόνισε με έμφαση στη Βουλή ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.  

Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, από τις απαντήσεις του υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης με θέμα: «Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς της covid -19 από την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από ανεμβολίαστους αστυνομικούς», η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει ειδικά μέτρα ώστε οι αστυνομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα συμμετέχουν στους ελέγχους για το αν οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι ή όχι.  

Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή διαγνωστικών τεστ για το σύνολο του πληθυσμού, ανεμβολίαστοι αστυνομικοί παίρνουν μέρος στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.  

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Χρήστου Σπίρτζη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που είναι ανεμβολίαστοι, τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν νοσήσει και τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.  

«Όταν είχε κατατεθεί η επίκαιρη ερώτηση, πριν περίπου ένα μήνα, οι θάνατοι από covid 19 ήταν 16.838 και χθες ήταν 19.891. Μέσα σε αυτό το κλίμα, είχαμε – όπως υπουργοί της κυβέρνησης δήλωναν – πολύ μεγάλο αριθμό αστυνομικών, οι οποίοι μάλιστα μετέχουν στους ελέγχους σε κλειστούς χώρους για το αν οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι ή όχι, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

«Υπάρχει τεράστιο θέμα για την υγεία των αστυνομικών με την ευθύνη της κυβέρνησης. Και βέβαια τεράστιο θέμα για την υγεία των πολιτών όταν δεν έχει το υπουργείο προβλέψει ότι αστυνομικός που δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα πάει να κάνει ελέγχους. Ο πολίτης που έχει εμβολιαστεί και είναι σε ένα κλειστό χώρο δεν μπορεί να δέχεται έλεγχο από την πολιτεία για το αν έχει κάνει εμβόλιο ή όχι, από ανεμβολίαστους δημόσιους λειτουργούς» προσέθεσε.  

«Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χιλιάδες αστυνομικοί με συμπτώματα από κορωνοϊό πηγαίνουν στα γραφεία τους. Υπάρχουν δύο εγκύκλιοι που σχετίζονται με τα μέτρα που παίρνουν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί.   Όμως, οι αστυνομικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες. και θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικές διατάξεις και προβλέψεις για τους αστυνομικούς. Και πριν από το Πολυτεχνείο που κινητοποιήσατε 4.000 αστυνομικούς, αυτοί οι άνθρωποι ήταν όλοι μαζί, σε κλειστούς χώρους ή σε κλούβες των ΜΑΤ» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.  

«Δεν μπορεί το αρχηγείο της ΕΛΑΣ να ζητάει σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν νοσήσει να κάνουν δύο rapid tests την εβδομάδα και καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο σε όλη τη χώρα. Τη στιγμή, μάλιστα, που έχουμε φτάσει τους 20.000 νεκρούς και υπάρχουν πάνω από 1.000.000 κρούσματα» είπε, επίσης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

Κατά τις απαντήσεις του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί παίρνουν μέρος στους ελέγχους των πολιτών ενώ δεν δήλωσε ότι υπάρχει, έστω και τώρα, πρόθεση από την κυβέρνηση να ληφθούν ειδικά μέτρα τα οποία θα προβλέπουν ότι οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση να εξερευνούν οι ανεμβολιαστοι συνάδελφοι από τα συνεργεία ελέγχων χωρίς άλλη επίπτωση στο μισθό τους δεν θα έκανα το εμβόλιο.