Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φορητός υπολογιστής περιπολικού οχήματος car pc


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής παράταξης ΔΥΠΛΑ: Τα car pc τα προμηθεύτηκε η Αστυνομία πριν μια δεκαετία περίπου, τοποθετηθήκαν σε αστυνομικά οχήματα, είναι απευθείας συνδεδεμένα με το Police on Line και διαθέτουν ανά πάσα στιγμή και σε πρώτο χρόνο στα πληρώματα, πληροφορίες σχετικές για τα υπό εξέταση άτομα και οχήματα. Έτσι δεν χρειάζεται να ζητάνε όλες τις αναζητήσεις μέσω ασυρμάτου και αυτό να γίνεται μόνο σε περίπτωση που είναι αδύνατη η χρήση του. 

Πολλά όμως από τα car pc είναι ανενεργά καθώς η βάση στήριξης/ τοποθέτηση είναι μόνιμη και δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν από περιπολικά που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης. 

Η τεχνολογία προχώρα, δημιουργώντας ένα νέο είδος υπολογιστή πιο ελαφρύ και πιο βολικό,  τα  tablet, τα οποία έχουν περίπου το μέγεθος ενός βιβλίου. Παρόμοια προμηθεύτηκε η Αστυνομία για την βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων και τα οποία παραμένουν σε αχρησία στις αποθήκες των αστυνομικών τμημάτων. 

Προτείνουμε να τεθεί από την ΕΑΛ, δια μέσου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, να ερευνηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα εν λόγω tablet (εάν δεν είναι εφικτό να γίνει προμήθεια νέων) με την κατάλληλη διαμόρφωση τους ως car pc, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο προσωπικό να το χρησιμοποιεί ανεξάρτητα με ποιο όχημα θα κινηθεί να εκτελέσει υπηρεσία και να αντλεί τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται άμεσα.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια