Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Έτσι έστησε την παγίδα στον φαρμακοποιό η ΕΛ.ΑΣ


Για την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη του 59χρονου φαρμακοποιού για τα εικονικά rapid tests. Υπενθυμίζεται πως διώκεται για έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, αλλά και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, από τις οποίες μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα έγιναν στην διάρκεια της επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο αστυνομικός που προσποιήθηκε τον πελάτη, πήγε πολύ καλά προετοιμασμένος στο συγκεκριμένο φαρμακείο, περίπου στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης. Οι συνάδελφοί του περίμεναν διακριτικά σε κοντινή απόσταση. 
Μεταξύ άλλων, φέρεται να είπε στον φαρμακοποιό ότι πρόκειται να ξεκινήσει σε νέα δουλειά και χρειάζεται βεβαίωση αρνητικού rapid test, χωρίς ωστόσο να γίνει λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος. 
Μάλιστα - επειδή ο συγκεκριμένος είναι εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό, όταν ο φαρμακοποιός του ζήτησε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) προκειμένου να κάνει την καταχώρηση στο σύστημα, έδωσε - όπως είπε σχεδιαστεί - τα στοιχεία άλλου ατόμου, ανεμβολίαστου. 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο αστυνομικός είχε μαζί του δύο προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ένα των 10 κι ένα των 20 ευρώ. Ο φαρμακοποιός φέρεται να ξεκίνησε άμεσα την σχετική διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων του "πελάτη" στην εφαρμογή. 
Ο "πελάτης" ρώτησε για το χρηματικό αντίτιμο, του απάντησε ο φαρμακοποιός για τα 7 ευρώ και τότε εκείνος του έδωσε το προσημειωμένο 10ευρω για να λάβει τρία ευρώ ρέστα.
Όταν ο αστυνομικός κατάλαβε ότι η διαδικασία στην εφαρμογή έχει ολοκληρωθεί ενημέρωσε τους συναδέλφους του για να προχωρήσουν στην σύλληψη.

Ο αστυνομικός - "δόλωμα", όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο 59χρονος προέβαινε στην συγκεκριμένη διαδικασία συστηματικά, κρίνοντας από την γενικότερη συμπεριφορά, την ετοιμότητα και την ευκολία με την οποία προχώρησε στην καταχώρηση χωρίς να ακολουθήσει τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς. 
Μεταξύ άλλων, κατά τον αστυνομικό, ο φαρμακοποιός δεν έλεγξε καν αν το ΑΜΚΑ που του δόθηκε ταυτοποιείται με το πρόσωπο που είχε μπροστά του. 

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου: Παραπέμπεται ομόφωνα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

 Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης,  εξέτασε το ζήτημα.

Όπως ανακοινώθηκε:

" Επειδή, η σύμφωνα με την καταγγελία, ενέργεια ψευδούς καταχώρισης, συνιστά βαρύ αντιδεοντολογικό, ηθικό, αντιεπιστημονικό και πιθανόν ποινικό παράπτωμα και επειδή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, το ΔΣ αποφάσισε τα εξής:
- Την παραπομπή του συναδέλφου, εφόσον ευσταθεί η καταγγελία, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.
- Να απευθυνθεί στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και να ζητήσει  την συνεργασία της,  για την διενέργεια έλεγχων στα φαρμακεία, όσον αφορά την ορθή διενέργεια των Rapid Tests.
- Την διενέργεια ελέγχων από κλιμάκιο φαρμακοποιών για την ορθή τήρηση της διαδικασίας των Rapid Tests.
          O Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, καταδικάζει σε κάθε περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και την αξιοπρέπεια των επιστημόνων υγειονομικών φαρμακοποιών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια είναι πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση της πανδημίας".
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια