Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βόλος: Γενετικό υλικό και δεύτερου άνδρα βρέθηκε στα νύχια της Νίκης Μηλίνη ;


Ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά με την αστυνομική έρευνα που έγινε για τον φόνο της Νίκης Μηλίνη το 2009 στη Ν. Ιωνία, όπως προκύπτει από τη μελέτη της δικογραφίας από τον δικηγόρο Λάρισας Γιώργο Κακαράντζα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια του θύματος ήταν μικτό (του κατηγορούμενου και ενός ακόμη άγνωστου άνδρα), ενώ πατημασιές σε κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι και πιθανολογείται ότι ήταν του δράστη, δεν εξετάστηκαν.

Ο 39χρονος που ταυτοποιήθηκε ως δράστης του εγκλήματος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί και κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο για άλλη μια φορά αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας της 69χρονης γυναίκας στις 12 Αυγούστου του 2009, το απόγευμα, με 22 μαχαιριές.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με αστυνομική συνοδεία στα Δικαστήρια στις 1 το μεσημέρι, μπήκε στο γραφείο του ανακριτή λίγο μετά τις 2 και η απολογία του ολοκληρώθηκε στις 15.40, οπότε και μεταφέρθηκε με αστυνομική δύναμη στο περιπολικό για να μεταφερθεί στα κρατητήρια.

Σε δήλωσή του μετά την απολογία του ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ρητά και κατηγορηματικά για ακόμη μια φορά, οποιαδήποτε σχέση έχει με το επίδικο συμβάν.

«Επειδή έλαβα γνώση της δικογραφίας, θεωρώ ότι είναι ελλιπής η έρευνα, υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του πραγματικού δράστη», τόνισε ο κ. Κακαράντζας.

Μικτό το γενετικό υλικό
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο σημαντικό όλων είναι ότι το γενετικό υλικό, που βρέθηκε στα νύχια του θύματος είναι μικτό, δηλαδή βρέθηκε το υλικό του κατηγορούμενου και ενός ακόμη άνδρα, που όμως δεν έχει αποκαλυφθεί, ενώ εκτίμησε ότι ποτέ δεν θα αποκαλυφθεί.

Όπως εξήγησε, η έκθεση δεν αναφέρει τι είδους γενετικό υλικό είναι αυτό (αίμα, τρίχα ή ιστός), δεν μπορεί να διαπιστωθεί ο χρόνος εναπόθεσης του υλικού αυτού, ούτε και ο τόπος και γενικά υπάρχουν ασάφειες, που ο ίδιος φοβάται ότι δεν θα απαντηθούν ποτέ.
«Δικαιολογήσαμε την επαφή μας με το θύμα, λόγω των στενών οικογενειακών σχέσεων, των καθημερινών επισκέψεων στην αυλή των παππούδων του κατηγορουμένου και τις καθημερινές επαφές, αλλά δυστυχώς, το μοναδικό αξιοποιήσιμο αποδεικτικό στοιχείο είναι του κατηγορουμένου. Είναι μια ένδειξη, αλλά επειδή δεν υποστηρίζεται από κάποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο, σε μια ογκώδη δικογραφία με 53 μάρτυρες, πάρα πολλές καταθέσεις και καταθέσεις αστυνομικών, είναι το μοναδικό στοιχείο.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να υποστηριχτεί, αλλά αυτό δεν θα γίνει, διότι η δικογραφία έχει κλείσει και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ενέργεια και εμείς δεν μπορούμε να κάνουνε κάτι άλλο», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι την ώρα του φόνου βρισκόταν στην εργασία του σε κατάστημα στον Βόλο, ενώ απέδωσε την ύπαρξη γενετικού υλικού στα νύχια του θύματος, στο γεγονός ότι επισκέφθηκε τη Νίκη Μηλίνη, διότι είχε καεί από τον ήλιο, του έβγαλε τις πέτσες και του έβαλε κρέμα για εγκαύματα.

Παραβιάζεται το υπερασπιστικό δικαίωμα
Ο κ. Κακαράντζας είπε ότι δυστυχώς παραβιάζεται το βασικό υπερασπιστικό δικαίωμα του κατηγορουμένου, που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αυτό είναι ότι μετατίθεται το βάρος της απόδειξης από την κατηγορούσα πλευρά στην υπεράσπιση, ενώ πάντα το βάρος της απόδειξης το φέρνει η κατηγορούσα πλευρά, δηλαδή η Ασφάλεια Βόλου, που ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Δυστυχώς, θα πρέπει να αποδείξουμε εμείς ότι στην πραγματικότητα δεν είμαστε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Πατημασιές που δεν εξετάστηκαν
Ο δικηγόρος εκτίμησε ότι στην πορεία θα υπάρξουν ανατροπές και πρόσθεσε ότι την έκθεση αυτοψίας της Αστυνομίας, που συντάχθηκε παρουσία ιατροδικαστή, υπάρχει ένα στοιχείο που δεν εξετάστηκε, κάποιες πατημασιές σε κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι, που πιθανολογήθηκε ότι ανήκαν στον άγνωστο δράστη και δεν ελέγχθηκαν ποτέ. Ο δικηγόρος τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν κάποιες ενέργειες από δω και πέρα, παρά μόνο με το λόγο και με διάφορες μαρτυρίες να αποδείξει ότι αυτή είναι η αλήθεια που υποστηρίζει ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή.

 
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια