Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα νέα της ΥΑΤ


Αρχικά θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες οι οποίοι ολοκληρώνοντας την βασική τους εκπαίδευση εντάχθηκαν στις διμοιρίες τους. Το να ενισχύεται όμως η υπηρεσία μας με 30 αστυφύλακες ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει τουλάχιστον 70 είτε με τακτικές είτε με έκτακτες μεταθέσεις είναι τραγελαφικό. Την ίδια στιγμή οι διμοιρίες επιχειρούν καθημερινά με 12 και 13 αστυφύλακες θέτοντας έτσι την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο με σκοπό να εκτελέσουν επαρκώς τις εντολές της ηγεσίας η οποία ζητάει καθημερινά όλο και περισσότερα.

Αναγνωρίζουμε ότι πιο πάνω αναφερόμαστε σε επιχειρησιακά ζητήματα δυστυχώς όμως δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι οι τραυματίες καθώς και οι κατηγορούμενοι συνάδελφοι της υπηρεσίας μας οι οποίοι τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε αυτή τη θέση εξαιτίας παραλείψεων της διοίκησης επισκέπτονται σε καθημερινή βάση την Ένωσή μας μας για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους. Για τον λόγο αυτό λοιπόν είναι χρέος μας να το θίξουμε. Βέβαια θα ήμασταν αχάριστοι να πούμε ότι χρειαζόμαστε μόνο εμείς ενίσχυση την ίδια ώρα που και άλλες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Η λύση είναι μόνο μια , αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Η υπηρεσία μας από το 1998 μέχρι και σήμερα στήριξε την ενίσχυση της με νεοεξερχομενους αστυφύλακες και υπαστυνόμους με εξαίρεση την περίοδο 2015 με 2018 που με παρέμβαση της τότε πολιτικής ηγεσίας και σύμφωνη γνώμη της φυσικής ηγεσίας η υπηρεσία μας ήταν αποκλεισμένη από οποιαδήποτε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σεβόμαστε απόλυτα και επικροτούμε ότι κατόπιν πίεσης προς τους αρμόδιους του αρχηγείου η πλειοψηφία των υπηρεσιακών λεωφορείων έχει ανακατασκευαστεί ώστε να βελτιωθεί όσο το δυνατό περισσότερο η καθημερινότητα του Αστυνομικού της Υπηρεσίας μας. Δε μπορούμε όμως να μην καταγγείλουμε το γεγονός ότι υπάρχουν υπηρεσιακά οχήματα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν παραλειφθεί σε χειρότερη από την πρότερη τους κατάσταση.

Είναι αναγκαίο να γίνει αντιληπτό από όλους ότι όσο οι συνάδελφοι μας επιλέγουν για την εκπροσώπηση τους κανείς δε θα μείνει στο απυρόβλητο.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να τεθεί ένα εύλογο ερώτημα «Θα δείξει η Ηγεσία την ίδια ευαισθητοποίηση που θα έδειχνε αν υπήρχε ένα αμφιβόλου προελεύσεως  δημοσίευμα εναντίον ενός  Αστυφύλακα της Υπηρεσίας μας ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την ανακατασκευή των οχημάτων;» Αν δε σέβεστε τους συναδέλφους της Υ.Α.Τ.,σεβαστείτε τουλάχιστον τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ώστε να μην πέσουν στο κενό.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά όλο το προσωπικό της υπηρεσίας μας καθώς μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας της Βόρειας Εύβοιας.

Η συμμετοχή και η κινητοποίηση των ανδρών της Υ.Α.Τ. ήταν πραγματικά συγκινητική. 

Μεγάλη ικανοποίηση μας προκάλεσε η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα η οποία αυστηροποιεί τις ποινές για την κατοχή και την ρίψη βομβών Μολότοφ τις οποίες μετατρέπει από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Όσο και αν κάποιοι πολιτικοί χώροι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις ρίψεις Μολότοφ  οι οποίες έχουν επιφέρει πληθώρα τραυματισμών στους συναδέλφους μας και σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσαν να αποβούν μοιραίες λαμβάνει τέλος.Από δω και στο εξής όποιος επιχειρεί να κάψει ζωντανό αστυνομικό θα αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς του πρέπει.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις για την 17 Νοέμβρη με ικανοποίηση μας διαπιστώσαμε ότι υπήρχε σαφήνεια στις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων πράγμα το οποίο δε συνέβη την περασμένη χρόνια.

Συμβάν το οποίο συντέλεσε στο να μειωθούν στο ελάχιστο τα έκτροπα προηγούμενων ετών.

Είναι γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός συναδέλφου μας και καμία καταγγελία εις βάρος της Υπηρεσίας μας.

Δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Σ.Ε.Φ. και τα οποία οδήγησαν σε τραυματισμό συναδέλφου μας από ρίψη φωτοβολίδας ο οποίος από καθαρή τύχη γλύτωσε τα χειρότερα. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και ευελπιστούμε ότι από εδώ και στο εξής θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα από την διοίκηση προς αποφύγω παρόμοιων περιστατικών.

 

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΣΟΥΛΟΥΝΤΣΗΣ Γεώργιος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος

 

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια