Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιερία: Στη φυλακή τρεις από τους έντεκα “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”


Στη φυλακή θα οδηγηθούν τρεις από τους έντεκα αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” που κατηγορούνται για την πρωτοφανή επίθεση και αρπαγή του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, μετά τη μαραθώνια απολογία τους, προφυλακιστέοι κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών, κάτοικοι Αττικής και Πιερίας.

Σε όλους τους υπόλοιπους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μετρά να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ τους απαγορεύεται και να πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Επιπλέον, σε δύο από τους οκτώ που αφέθησαν ελεύθεροι, έναν άντρα και μία γυναίκα, επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ

Μαραθώνιες απολογίες

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια. Οι έντεκα κατηγορούμενοι έφταναν τμηματικά από τις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου 10 ώρες.

Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να υψώσουν ένα τείχος προστασίας σε μαθητές και δασκάλους του γυμνασίου Αιγινίου. Απέναντί τους βρέθηκαν υποστηρικτές των συλληφθέντων, ενώ υπήρξαν εντάσεις και αψιμαχίες, οι οποίες εκτονώθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια