Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέθανε η εφέτης Σταυρούλα Βρυώνη


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών η Σταυρούλα Βρυώνη-Κωνσταντινίδη. Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εξέφρασε τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους για το θάνατό της


Κόρη του εισαγγελέα της έδρας στην πολύκροτη υπόθεση Πολκ, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη η μοναδική γυναίκα που κατείχε τη θέση της προέδρου εφετών, το 1998 και η δεύτερη γυναίκα μετά την Άννα Αθανασιάδου, που καταλάμβανε θέση στους ανώτατους βαθμούς της δικαστικής επετηρίδας, αλλά και η πρώτη γυναίκα-εφέτης, η οποία διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έδωσε σκληρούς αγώνες, για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επέλεξε την μελέτη του Συγκριτικού και του Ευρωπαϊκού Δικαίου μετά τις πανεπιστημιακές της σπουδές στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτικό Δίκαιο στο Παρίσι από το έτος 1960 έως το 1964 με καθηγητές τον Rene David, Henri Battifol, Andre Tunc και άλλους και Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το έτος 1977 έως το 1978 στο ίδιο πανεπιστήμιο με καθηγητές όπως ο Teitdgen, Lyon Cahn, Goldman κλπ.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια