Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού


Το Πυροσβεστικό Σώμα, θέτει ως προτεραιότητα την εκπαίδευση των μικρών μας «συναδέλφων», σε θέματα αντιμετώπισης καταστροφών, προάγοντας  τον εθελοντισμό που προσφέρει γνωριμίες, νέες εμπειρίες και δεξιότητες αλλά και αποφόρτιση από την καθημερινότητα χωρίς οικονομικό κόστος, ως επένδυση με μελλοντική ισχύ ειδικά στον τομέα της κλιματικής κρίσης.

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές/ριες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες/ριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και εθελοντές Πυροσβέστες.

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί το 1985, ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους.

Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Ο εθελοντισμός είναι μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς, όπου ο άνθρωπος δίχως να έχει το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο χρόνο του για ένα κοινωφελή σκοπό, αντισταθμίζοντας έτσι την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, διαφαίνεται πόσο σημαντικό είναι το έργο τους και πόσο σημαντική η προσφορά τους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει έμπρακτα υποστηρίξει τον εθελοντισμό, με αποτέλεσμα στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες να υπηρετούν εκατοντάδες εθελοντές και να έχουν δημιουργηθεί εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί και κλιμάκια σε όλη τη χώρα, συμβάλλοντας έτσι στην πληρέστερη πυροπροστασία της χώρας. Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των εθελοντών όλο και αυξάνεται.

Εθελοντές πυροσβέστες, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που μέχρι σήμερα ανιδιοτελώς προσφέρετε και να σας διαβεβαιώσω ότι έχετε καταξιωθεί στη συνείδησή μας, συμπαραστάτες και συναρωγοί στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

 

Ο

Αρχηγός

Στέφανος Δ. Κολοκούρης

Αντιστράτηγος ΠΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια