Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο


Σε 19 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν οι τρεις δράστες της φονικής ληστείας που συνέβη στο Χαλκιόπουλο Βάλτου στις αρχές του 2021, υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.


Η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Αγρινίου στο εδώλιο του οποίου κάθισαν τα τρία άτομα που κατηγορήθηκαν ενώ αξιοσημείωτο της δίκης είναι ότι διεξήχθη χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής.

Πρόκειται για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς από τον τρόπο δράσης των φερόμενων δραστών προήλθε ο θάνατος 91χρονου και ο βαρύτατος τραυματισμός της 85χρονης συζύγου του που τέσσερις μήνες μετά έφυγε από τη ζωή.

Η εγκληματική πράξη έγινε αντιληπτή περίπου μια εβδομάδα αργότερα, αφότου συνέβη, όταν από συγγενικό τους πρόσωπο ο άνδρας βρέθηκε νεκρός δεμένος χειροπόδαρα στο πάτωμα του σπιτιού και σε ελάχιστη απόσταση από τη σορό του η σύζυγος του δεμένη και σε άθλια κατάσταση.


Οι τρεις άνδρες-συχωριανοί με τους ηλικιωμένους, ανιψιός τους ο ένας και δυο αδέρφια- που άμεσα συνελήφθησαν για την υπόθεση κατηγορήθηκαν για σύσταση συμμορίας και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος.

Αρνήθηκαν της κατηγορίες, ωστόσο κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στη συνέχεια αιτήθηκαν την αποφυλάκιση τους όταν δεν ταυτοποιήθηκε ως δικό τους το DNA που βρέθηκε στην οικία του συμβάντος, χωρίς το αίτημα να γίνει δεκτό.

Η Δίκη σε πρώτο βαθμό τυπικά ξεκίνησε την 26η Οκτωβρίου ωστόσο η εκδίκαση εκείνη την ημέρα ουσιαστικά δεν άρχισε καθώς κωλύονταν ο συνήγορος δύο κατηγορουμένων, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.Ορίστηκε ως ημέρα επανέναρξης της δίκης η  19η Νοεμβρίου, όπως και έγινε και το ενδιαφέρον στράφηκε πλέον στη δικαστική αίθουσα.

Στα πλαίσια της διαδικασίας ελήφθησαν περίπου 10 καταθέσεις. Επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους αποτέλεσε η αρχική ομολογία του ενός έστω κι αν ανακλήθηκε στη συνέχεια.

Ουσιαστικά οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για όλες τις κατηγορίες. 14 χρόνια κάθειρξη στον καθένα επιβλήθηκε για τη ληστεία κατά συναυτουργία από την οποία προήλθε ο θάνατος του ηλικιωμένου, από τέσσερα χρόνια για την πρόκληση σωματικών βλαβών στη γυναίκα που απεβίωσε μετά από λίγους μήνες και από ένα επιπλέον έτος για σύσταση συμμορίας.

agrinionews.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια