Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: «Ξεριζώνουμε το παρακράτος της παράνοιας»


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά. Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για το επεισόδιο στο Γυμνάσιο της Πιερίας, την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, την εγκληματικότητα και τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

«Οι ενέργειες στο Γυμνάσιο της Πιερίας ήταν απολύτως παράλογες, παράνομες, προκλητικές, προσέβαλαν την κοινή λογική. Θέλω να είναι ξεκάθαρος σε όλους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας. Τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές θα χτυπηθούν στη ρίζα τους» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Δεν είναι επιτρεπτές από το σύνολο της κοινωνίας και στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών, σε βάρος αστυνομικών οι οποίοι κάνουν σωστά την δουλειά τους υλοποιούν συνειδητά τα καθήκοντά τους για να φροντίσουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών».

Ο Υπουργός μίλησε και για τις ενέργειες της Αστυνομία απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα: «Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ελέγχουν τα πάντα γύρω από αυτές τις έκνομες, παράνομες συμπεριφορές. Συγκεντρώνουν όλο το αναγκαίο υλικό, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και θα διαβιβαστεί στις εισαγγελικές Αρχές για ποινική αξιολόγηση. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το 2021 δεν είναι 2012».

Για την ενδυνάμωση της Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε:

«Από την πρώτη μέρα, πριν εκατό ημέρες που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης μου εμπιστεύθηκε τα πολύ δύσκολα και υπεύθυνα καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είπαμε ότι έχουμε ένα στόχο, ο αστυνομικός να βρεθεί κοντά στον πολίτη, ο αστυνομικός να είναι στη γειτονιά και να εμπνέει ασφάλεια στους πολίτες. Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να απαλλαγεί η Αστυνομία πραγματικά από πάρεργα, από δουλειές τις οποίες δεν της αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Ήδη στείλαμε 1.000 αστυνομικούς στα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου, οι οποίοι κάθε βράδυ από τις δέκα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί πραγματοποιούν πρόσθετες εκατό στελεχωμένες περιπολίες. Αυτό έχει αποδώσει ήδη και αν συγκρίνετε τα στοιχεία του τετραμήνου αυτού από το Σεπτέμβρη έως τώρα με το αντίστοιχο του 2018-2019 υπάρχει σημαντική μείωση της εγκληματικότητας σε ληστείες, διαρρήξεις και τέτοιου είδους δράσεις» και συμπλήρωσε: «Μέσα στο 2022 θα σταματήσει η Αστυνομία να έχει την αποστολή της μεταφοράς 1,5 εκατομμύριου δικογράφων. Με αυτό το μέτρο θα αποδεσμευθούν 1.000 αστυνομικοί. Πρόκειται για τεράστια δύναμη και είμαστε σε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τα Υπουργεία Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, με τους συναδέλφους μου για να δώσουμε τη βέλτιστη ρεαλιστική λύση. Είναι μία δέσμευση κεντρική της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θα την υλοποιήσουμε».

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε και ότι προχωρά και η ενίσχυση του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θέση και για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ πήρε ο κ. Θεοδωρικάκος: «Η Νέα Δημοκρατία έχει την ευτυχία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι απολύτως ενωμένη και να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο όλες τις δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα που διαθέτει» σε ότι αφορά τώρα τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Νομίζω ότι είναι θετικό ότι πήγαν και ψήφισαν 270.000 άνθρωποι. Κρατώ ότι η πολιτική συμμετοχή που δίνει οξυγόνο στην δημοκρατία μας. Στον άξονα αντιπολίτευσης κυβέρνησης θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγει ωφελημένο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολοκληρώνοντας την πολιτική του παρέμβασή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κομμάτων τόνισε: «Η διαφορά ανάμεσα στην μεταρρύθμιση και στην στασιμότητα ασφαλώς δεσπόζει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μακάρι το νέο ΠΑΣΟΚ , το νέο Κίνημα Αλλαγής, όπως τελικά θα αποφασίσουν οι φίλοι αυτή του κόμματος να έχουν το όνομά τους, να συνδράμει και εκείνο με μεταρρυθμιστικές προτάσεις και θετικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση είναι καλό για την χώρα και την κοινωνία».

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια