Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρατούμενος κατηγορείται ότι... ενορχηστρώνει τις απόπειρες αυτοκτονίας του


Στις 13 Οκτωβρίου 2021 ο Χάρης Μαντζουρίδης προσήχθη βίαια έξω από το σπίτι του και συνελήφθη για απείθεια. Αμεσα η αστυνομία τού πήρε dna, χωρίς να του δώσει προθεσμία, όπως ορίζει ο νόμος, και στη συνέχεια, με βάση ανώνυμο τηλεφώνημα και το dna, κατηγορήθηκε για ληστεία που είχε γίνει σε χρηματαποστολή το 2018. Η σύντροφός του κατήγγειλε την απαγωγή του μπροστά στο παιδί τους και γνωστοποίησε ότι την ώρα εκείνη όλη η γειτονιά είχε βγει στα μπαλκόνια και διαμαρτυρόταν για τον τρόπο δράσης των αστυνομικών που θύμιζε μαφία.

Μετά τη σωματική και ψυχολογική βία που του ασκήθηκε, διατάχθηκε η προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό, την οποία δεν κατάφερε να διαχειριστεί. Στον χώρο αναμονής της φυλακής έπαθε κρίση πανικού και αυτοτραυματίστηκε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε επειγόντως στο «Αττικό» Νοσοκομείο.

Εκεί στις 19 Οκτωβρίου, όντας σε πολύ κακή κατάσταση, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά τον σταμάτησε η αστυνομική συνοδεία. Μετά τη συρραφή των τραυμάτων του, μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Στις 8 Νοεμβρίου έκανε νέα απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας αρτηρία στο χέρι του και μεταφέρθηκε ξανά επειγόντως στο «Αττικό». Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών επέστρεψε στο ΨΝΑ, όπου παραμένει υπό ιατρική επίβλεψη και φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο χθες, δύο μήνες μετά τον αυτοτραυματισμό του και την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας, έλαβε κλήση από το συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενος για τα πειθαρχικά παραπτώματα της ψευδούς απόπειρας αυτοκτονίας, του ψευδούς αυτοτραυματισμού και της απόπειρας απόδρασης στις 19 Οκτωβρίου. Κατηγορείται, δηλαδή, ότι ενώ είναι επί δύο μήνες ασφυκτικά κρατούμενος και δίνει αγώνα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην ψυχική του υγεία, ενορχήστρωσε τον αυτοτραυματισμό και τις απόπειρες αυτοκτονίας, παραπλάνησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΨΝΑ και του «Αττικού» Νοσοκομείου και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή χωρίς να τη χρειάζεται!

Ο δικηγόρος του, Γιώργος Κακαρνιάς, θέτει μέσω της «Εφ.Συν.» τα ερωτήματα: «Δεν γνωρίζει η φυλακή την κατάσταση της υγείας ενός κρατούμενου που νοσηλεύεται επί δύο μήνες; Δεν γνωρίζουν τον ιατρικό του φάκελο και τις γνωματεύσεις του θεράποντος ιατρού; Δεν γνωρίζουν ότι προέβη και σε δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας; Ή μήπως είναι κι αυτά ψευδή;». Και καταλήγει: «Η πειθαρχική δίωξη θα πέσει στο κενό, αλλά πρέπει να σταματήσουν τώρα τα επικίνδυνα παιχνίδια με την ψυχική υγεία του Χάρη Μαντζουρίδη».

Γιώτα Τέσση




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια