Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προεκλογική διακήρυξη της ΝΕΣΠΑΑ για τις εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία: Ενότητα, καθολικότητα, διαφάνεια και δράσεις με ουσία


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής ΝΕΣΠΑΑ: Ως μέλη της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. αποφασίσαμε να συμμετάσχουν και σε αυτές τις συνδικαλιστικές εκλογές της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας ως μια ενωτική παράταξη.

Προτεραιότητα μας παραμένει ένας υγιείς συνδικαλισμός με επίκεντρο τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και της καθημερινότητάς τους.

Με την ψήφο σας θα μας δώσετε την δυνατότητα ως Προεδρείο της ΕΑΚΜ να επικεντρωθούμε ΚΑΙ στους ακόλουθους καίριους τομείς:

-«Ισότιμη στήριξη των μελών της Ένωσης ακόμη και αυτών που υπηρετούν στην περιφέρεια».

Πραγματοποίηση Διοικητικών Συμβουλίων στην έδρα των Διευθύνσεων Νομών Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ενισχυθεί η επαφή και ο διάλογος με όλα τα μέλη της Ένωσης.

-Διαφάνεια στα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.):

Μετά από κάθε Δ.Σ. να βγαίνει ανακοίνωση με τα πεπραγμένα αυτού.  Να γίνεται καταγραφή με βίντεο της όλης διαδικασίας ενώ κάθε 3 μήνες να αποστέλλεται σε όλα τα μέλη κατάσταση με τα έσοδα -έξοδα της Ένωσης.  

-Απαλλαγή από σύστημα των παροχών που βασίζεται σε προσωπικές σχέσεις με ανώνυμους «χορηγούς»  και άμεση δημιουργία επιτροπής που θα διασφαλίζει περισσότερες και ανιδιοτελείς παροχές για όλα τα μέλη. 

«Οι μέχρι σήμερα δωρεές της Ένωσης είναι στην ουσία παροχές, καθόσον γίνονται με δαπάνες από τα ταμεία της και κατ’ επέκταση από τις συνδρομές των μελών».

-«Παροχές με ουσία».

Ενίσχυση παροχών με διορισμό δικηγόρου με εμπειρία σε διοικητικά δικαστήρια για την προστασία μελών και εργατολόγου για την ανάλυση και εντοπισμό αδικιών στο μισθολόγιο και την κατάρτιση μελετών και προτάσεων για την βελτίωσή του.

-«Αναβάθμιση ιατρικής περίθαλψης- υγειονομικής κάλυψης».

Αναβάθμιση παροχών υγείας και βελτίωση προσβασιμότητας σε αυτές. Στήριξη πρωτοβουλιών μεταστέγασης των Κ.Ι.Θ.  και δημιουργίας διαγνωστικού κέντρου κατά το πρότυπο των Κεντρικών Ιατρείων Αττικής.

-«Να σταματήσει ο παραγκωνισμός των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. από το προεδρείο».

Το προεδρείο θα πρέπει να είναι «ανοιχτό» στις προτάσεις, απόψεις και κριτική εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. για την βελτίωση και εξασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας των δράσεων του.

-Στήριξη πνεύματος ενότητας ενός διευρυμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Προώθηση του πνεύματος ενότητας σε εκλογικές διαδικασίες, ώστε να βγει ο συνάδελφος - μέλος από την δύσκολη και επίπονη διαδικασία επιλογής παρατάξεων και διαχωρισμών. Άλλωστε βρισκόμαστε σε  αναμονή της ψήφισης ή όχι της επίμαχη τροπολογίας στην Βουλή.

- «Μηχανισμός Μεταθέσεων»

Απαλλαγή από τον στυγνό μηχανισμό Μεταθέσεων και δημιουργία μηχανισμού στήριξης και βελτίωσης συνθηκών εργασίας. Στήριξη όπου διαπιστωθεί αδικία!

Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε τον συνδικαλισμό στην Κεντρική Μακεδονία









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια