Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση μελών του ΔΣ της 'Ενωσης Καστοριάς με τον Χρήστο Σπίρτζη - Ποια θέματα έθιξαν


Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Καστοριάς: Τη Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Σπίρτζη, με αφορμή την επίσκεψή του ως επικεφαλής κλιμακίου στην Καστοριά εν όψει ανοιχτής εκδήλωσης του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Δυτική Μακεδονία.

      Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς  κα. Ολυμπίας Τελιγιορίδου  εκθέσαμε αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό  της Δ.Α Καστοριάς και εν γένει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.  Ειδικότερα θίξαμε:

  1. Το επίκαιρο ζήτημα της εξαίρεσης μας από το επικείμενο επίδομα covid που δρομολογεί η κυβέρνηση (κάτι για το οποίο είχε κατατεθεί και τροπολογία από τον ίδιο τον κ. Σπιρτζη το 2020).
  2.  Το επίδομα παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών που λαμβάνει ο ευρύτερος δημόσιος τομές της περιοχής μας καθώς και τμήμα των ειδικών μισθολογίων (πράγμα για το οποίο έχει κατατεθεί επερώτηση στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α).
  3. Τη διαρκώς αυξανόμενη διασυνοριακή  εγκληματικότητα σε όλο το μήκος της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.
  4.  το επίκαιρο μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί έντονα και την περιοχή μας.
  5. Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου και τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

       Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ακόμα  και η δημόσια δήλωση – άποψη του κ. Σπίρτζη περί προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ και εκπαίδευσης των Αστυνομικών, που είχε κάνει με αφορμή το περιστατικό στο Πέραμα καθώς και η συζήτηση που προωθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α περί υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΛ.ΑΣ.

  Ο Κύριος Βουλευτής αφουγκραζόμενος τις τοποθετήσεις μας ανέφερε ότι είναι άδικο που δε συγκαταλέγεται και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στη χορήγηση του σχετικού επιδόματος covid. Επίσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα του παρουσιάσαμε σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου. Για το Αστυνομικό μέγαρο μας διαβεβαίωσε ως Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ότι θα  διερευνήσει τους λόγους καθυστέρησης στην ανέγερση του ενώ για το μεταναστευτικό –προσφυγικό δήλωσε γνώστης της κατάστασης που επικρατεί πανελλαδικά.

   Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό στο Πέραμα μας ανέφερε ότι πρόκειται περί παρερμηνείας, και ότι ο ίδιος προσβλέπει σε μία σύγχρονη και εκπαιδευμένη Ελληνική Αστυνομία μέσα στην οποία θα υπάρχει αξιοποίηση του  εξειδικευμένου προσωπικού.                   

   Τέλος σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ μας διαβεβαίωσε ότι ούτε προωθείται ούτε τίθεται τέτοιο ζήτημα από πλευράς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και συμφώνησε απόλυτα με την άποψη του Σωματείου μας η οποία είναι υπέρ της ελευθερίας της επιλογής στον εμβολιασμό.

  Μετά το πέρας της ενδιαφέρουσας συζήτησης, αντιπροσωπεία του Σωματείου μας συνόδευσε το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με τη Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς στο χώρο ανέγερσης του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου.   

                                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                               -Ο-                                                                                                             -Ο-

                         Πρόεδρος                                                                                    Γενικός Γραμματέας                   

                ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                            ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια