Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λάρισα: Οι ληστές τον ξύπνησαν και τον έδεσαν με σεντόνι στο καλοριφέρ του σπιτιού του


Ένα μαρτύριο δίχως προηγούμενο για ιδιοκτήτη σπιτιού, με τον εφιάλτη του να αρχίζει, μόλις τον ξύπνησαν οι ληστές. Εγκέφαλος ένας 27χρονος που βρίσκεται στη φυλακή για δολοφονία. Τι κατέθεσε αστυνομικός για τη ληστεία που σημειώθηκε στη Λάρισα…

«Ωσεί παρών» καθώς από τη φυλακή όπου βρίσκεται δήλωσε ότι «δεν επιθυμεί να παραστεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας» σε δικάσιμο που καταδικάστηκε, ένας 27χρονος Ρουμάνος, κατηγορούμενος για ληστεία.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, διάσταση που πλέον, δεν φαίνεται να έχει και τόση σημασία για τον ίδιο, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο βρίσκεται ήδη στη φυλακή, για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 25 ετών μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών με την οποία κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας ελήφθη το 2018, πέντε χρόνια δηλαδή αργότερα από το 2013 όταν ο 27χρονος με δύο ακόμα άγνωστους συνεργούς του, λήστεψαν έναν 58χρονο Λαρισαίο ενώ αυτός κοιμόταν στο σπίτι του, σε χωριό του Δήμου Τεμπών.

Στη ληστεία αναφέρθηκε καταθέτοντας ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Για να σημειώσει, μεταξύ άλλων, πως στις 02.00 τα ξημερώματα της 3ης Δεκεμβρίου 2013, τρεις άγνωστοι δράστες σπάζοντας τον «μύλο» της κεντρικής πόρτας εισέβαλαν στο σπίτι του 58χρονου.
Οι τρεις ληστές που φορούσαν κουκούλες και γάντια, εξερευνώντας το σπίτι όπου βρήκαν τον 58χρονο να κοιμάται στο κρεβάτι της κουζίνας. Ένας από τους δράστες τον γύρισε βίαια ώστε να κοιτάζει προς τον τοίχο και σκίζοντας το σεντόνι τον έδεσαν στο καλοριφέρ.

Οι τρεις ληστές αφαίρεσαν 470 ευρώ που είχε στο παντελόνι του, το πορτοφόλι του από το μπουφάν, κινητό τηλέφωνο, τραπεζική κάρτα ανάληψης και ψάχνοντας το σπίτι για ώρα -όπως κατέθεσε ο αστυνομικός- φεύγοντας έκλεψαν και το αυτοκίνητο του 58χρονου.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr, από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας ελήφθη βιολογικό υλικό από τον χώρο της ληστείας. Το υλικό ταυτοποιήθηκε για να αποδειχθεί πως ένας από τους δράστες ήταν ο 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος αποτελούσε γνώριμο των Διωκτικών Αρχών με αφορμή και άλλες, ουκ ολίγες, υποθέσεις.

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια