Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων ενόψει των εορτών και δωρεάν και ασφαλή μετακίνησή τους κατά τις εορταστικές άδειες


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ: Η ακρίβεια, συνολικά στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα,  στα καύσιμα, στη θέρμανση, έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή για χιλιάδες νοικοκυριά. Αυτή η κατάσταση χειροτερεύει ακόμα περισσότερο, όταν κάποιο παιδί της οικογένειας υπηρετεί τη θητεία του, αφού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά ο ίδιος ο στρατιώτης επωμίζεται μεγάλα έξοδα για ρουχισμό, μετακινήσεις, στοιχειώδη αναψυχή κ.α. Ιδιαίτερα τα έξοδα μετακίνησης είναι δυσβάσταχτα, όταν μάλιστα το μηνιαίο ποσό που λαμβάνει ο κάθε φαντάρος ανέρχεται μόλις στα 8,62€ στο σύνολο της 9μηνης ή 12μηνης θητείας του, ενώ δικαιούται μόλις μια δωρεάν μετακίνηση από και προς τη μονάδα του όπου υπηρετεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οικογένειες των στρατευμένων να επιβαρύνονται με ακόμη μεγαλύτερα έξοδα μετακίνησης των στρατιωτών προκειμένου να κάνουν γιορτές μαζί με το παιδί τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτών κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και να τους χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να περάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτινές μέρες. Επίσης, μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των στρατευμένων οφείλει να χορηγήσει στους στρατευμένους, εφάπαξ ενίσχυση ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. Επιπλέον, στους στρατευμένους που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια να τους χορηγήσει εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους επτακόσια πενήντα ένα (751) ευρώ.

Ταυτόχρονα οι ημερομηνίες των γκρουπ πρέπει να καθοριστούν και να ανακοινωθούν έγκαιρα ώστε οι φαντάροι που επιθυμούν να ταξιδέψουν με αεροπορικό μέσο να μην επιβαρυνθούν με μεγάλα ποσά. Επιπλέον, και με το 4ο κύμα να είναι στην κορύφωσή του πρέπει να παρθούν μέτρα για την οργάνωση εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Με ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας πρέπει να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα εντός των στρατοπέδων, να προχωρήσει ο εμβολιασμός όλων των στρατευμένων. Να πραγματοποιηθεί διαγνωστικός έλεγχος Covid-19 πριν τη μετακίνηση από τη Μονάδα τους, αλλά και πριν την επιστροφή τους σ’ αυτή για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την εφάπαξ ενίσχυση των στρατευμένων ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ;

Τους στρατευμένους που έχουν δική τους οικογένεια, εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους επτακόσια πενήντα ένα (751) ευρώ;

Τη δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των στρατευμένων στις εορταστικές τους άδειες;

Τη δωρεάν πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων μοριακών τεστ για τον κορονοϊό, πριν την αναχώρηση από τη μονάδα, αλλά και κατά την επιστροφή τους από τις εορτές;

Ο Βουλευτής

Παπαναστάσης Νίκος









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια