Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προκήρυξη για τη μετάταξη Μονίμων Υπαξιωματικών-Ανθυπασπιστών ΕΜΘ και ΕΠΟΠ στα Σώματα Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών


Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η προκήρυξη του ΓΕΣ για τη μετάταξη Μονίμων Υπαξιωματικών-Ανθυπασπιστών Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Σώματα των Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών, αντίστοιχα, για την κάλυψη Νομοθετημένων Οργανικών Θέσεων.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη του ΓΕΣ προβλέπει:

Τη μετάταξη, για το έτος 2021, Μονίμων Υπαξιωματικών-Ανθυπασπιστών, αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), που κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής στο Σώμα των Αξιωματικών, για την κάλυψη τριών Νομοθετημένων Οργανικών Θέσεων (ΝΟΘ) Κατωτέρων Αξιωματικών, καθώς και τη μετάταξη Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ), που κατέχουν πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών αλλοδαπής, στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών, για την κάλυψη δέκα ομοθετημένων Οργανικών Θέσεων Μονίμων Υπαξιωματικών.

Οι τρεις ΝΟΘ Κατωτέρων Αξιωματικών κατανέμονται στα Σώματα Έρευνας, Πληροφορικής (1), Γεωγραφικού (1) και Στρατιωτικών Γραμματέων (1).

Οι δέκα ΝΟΘ Μονίμων Υπαξιωματικών κατανέμονται στα Όπλα του Μηχανικού (1) και της Αεροπορίας Στρατού (1) και στα Σώματα Υγειονομικό (5), Οικονομικό (1), Γεωγραφικό (1) και Στρατιωτικών Γραμματέων (1).

Οι ενδιαφερόμενοι-ες καλούνται να υποβάλλουν μέχρι τις 31-12-21 την αίτηση μετάταξης στη μονάδα ή την υπηρεσία που υπηρετούν.

Οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί και Ανθυπασπιστές, απόφοιτοι ΑΣΣΥ, οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ, ανεξάρτητα του Όπλου ή Σώματος που ανήκουν, μπορούν να υποβάλουν αίτημα για μετάταξη μόνο σε ένα από τα Όπλα-Σώματα.

Το πρόσθετο ετήσιο κόστος των υπόψη μετατάξεων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 4.624 ευρώ για το 2022, 3.672 ευρώ για το 2023, 3.672 ευρώ για το 2024 και 3.536 ευρώ για το 2025 και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΓΕΣ των ετών 2022, 2023, 2024 και 2025.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια