Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερευνα για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία βρεφών σε ορφανοτροφείο της Αττικής


Τέσσερα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από ορφανοτροφείο της Αττικής που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών μετά από επώνυμη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εμπορία βρεφών.

Όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η έρευνα διεξάγεται με μεικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, παιδοψυχολόγους και παιδιάτρους σε κεντρικό ορφανοτροφείο στην Αττική.

Μιλώντας στον «Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας» από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM, η κυρία Μιχαηλίδου έκανε λόγο για μια σειρά καταγγελιών «για κακοποίηση παιδιών και σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ παιδιών που εργαζόμενοι προσέχουν»

 

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω πάει τρεις φορές στον εισαγγελέα. Κατέθεσα πάλι μηνυτήρια αγωγή. Κατάλαβα ότι πέφτω πάνω σε δεύτερη μηνυτήρια αγωγή για το συγκεκριμένο ίδρυμα, ιδιωτικό, για εμπορία βρεφών. Τώρα πάμε για κακοποίηση. Και δεν μένουμε μόνο στο ρόλο του εισαγγελέα. Κλιμάκιο είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη δομή να δει τι γίνεται και να εξετάσει εάν τα παιδιά κακοποιούνται», ανέφερε.

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, γνωστοποίησε ότι «τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να δούμε τι γίνεται».

Επιπλέον, όπως είπε, από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε όλα τα ιδρύματα.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια