Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων εκπαιδεύτηκαν στελέχη της ΕΛΑΣ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, σειρά εκπαιδεύσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα «ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων». 

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά (7) εκπαιδεύσεις στην Αττική και οκτώ (8) στην Βέροια, με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας και τη συμμετοχή πεντακοσίων δώδεκα (512) αστυνομικών, στους οποίους με το πέρας της εκπαίδευσης χορηγήθηκαν πιστοποιητικά σπουδών. 

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για θέματα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων, εκτίμησης κινδύνου, στρατηγικής ανάλυσης, λήψης συνεντεύξεων και ταυτοποίησης υπηκοότητας μη νόμιμων αλλοδαπών, καθώς και για τα ανθρώπινα – θεμελιώδη δικαιώματα κατά τη συνοριακή φύλαξη, ενώ πραγματοποιηθήκαν και σεμινάρια εκμάθησης αγγλικής και τούρκικης γλώσσας. 

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συνέβαλαν καθοριστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές, ενώ το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τον Τομέα Σύνορα και Θεωρήσεις.

 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια