Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΙΡΑ Ηρακλείου: Όταν σφίγγουν το χέρι, ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο


Ανακοίνωση τής ΙΡΑ Ηρακλείου: 
Λίγο καιρό πριν, οι μαθητές του 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου πήραν συνέντευξη από τον  A'   Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος και  Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  (Ι. Ρ. Α.) κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη. 

Η συνέντευξη, που περιείχε πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα, δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "ΝΕΑ της Ι.Ρ.Α.",  που  εκδίδεται από  την Συντακτική Επιτροπή του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, διανέμεται δωρεάν στους Αστυνομικούς μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών καθώς και στο περιοδικό «Πεφταστέρι» που συντάσσεται και εκδίδεται από τους μαθητές του ΣΤ3 των προ αναφερομένων σχολείων.  Η συνέντευξη  δικαίως χαρακτηρίσθηκε "αλλιώτικη" από τις άλλες. 

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της  Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της I. P. A. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη, την  Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Αγγελική Αποστόλου και την Γ. Γραμματέα κ. Έφη Φλουρή, επισκέφτηκαν το σχολείο και παρέδωσαν στους μικρούς μαθητές το τεύχος του περιοδικού μας.   



Την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου  καλωσόρισαν στο σχολείο οι Διευθύντριες κυρίες Ρένα Ζαχαριουδάκη  (28ο)  και Κάλλια Φακίνου (57ο), οι Υποδιευθυντές κ.  Μαρία Στεφάνου (28ο) και κ. Μιχάλης Ιατράκης (57ο), η Δασκάλα και υπεύθυνη της Συντακτικής ομάδας  του ΣΤ3 Τμήματος κ. Μαρία Παπαδημητροπούλου και φυσικά οι μικροί μαθητές που απευθύνθηκαν στους επισκέπτες τους, τους ευχαρίστησαν, τους εξέφρασαν τη χαρά τους που τους γνώρισαν από κοντά και….. τους βομβάρδισαν με ερωτήσεις και απορίες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης οι μικροί μαθητές εξέθεσαν εύστοχα, καίρια και αφοπλιστικά ερωτήματα που αφορούσαν το πεδίο του επαγγέλματος μας αλλά και το ενδιαφέρον τους για τα κοινωνικά θέματα. Οι ερωτήσεις των παιδιών έχουν πάντα ξεχωριστή σημασία και αξίζει να τις απαντούμε . Έτσι, συμφώνησαν όλοι μαζί, μαθητές, δάσκαλοι και αστυνομικοί να ξανασυναντηθούν και να συζητήσουν θέματα  που θα επιλέξουν οι μικροί, αλλά πολύ υποψιασμένοι συζητητές.

Αυτό, όμως, που γέμισε με συγκίνηση όλους, ήταν το δώρο που χάρισαν τα παιδιά στην αντιπροσωπία  της Ι.Ρ.Α. Ετοίμασαν με την παιδική τους φαντασία έναν πίνακα με ζωγραφιές και στο κεντρικό σημείο, πάνω σε κίτρινο χαρτί, έγραψαν τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου

«Όταν σφίγγουν το χέρι, ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο».

 Τα παιδιά με τον αυθορμητισμό τους και τον υπέροχο καινούριο κόσμο τους δείχνουν το δρόμο για το μέλλον, όπου ο ήλιος θα φωτίζει με σιγουριά έναν καλύτερο κόσμο μακριά από μίση και προκαταλήψεις.

 

 

Για την  Τ.Δ. Ηρακλείου

 

Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο  Σ                              Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

          Μανόλης  Ζαχαριουδάκης                              Έφη Φλουρή

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια