Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σταματάκης: «Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τα περιπολικά-φαντάσματα στη δυτική Αττική»


Στις εισαγγελικές Αρχές πρέπει να φτάσει το θέμα που έχει ανακύψει με τις εικονικές περιπολίες στη δυτική Αττική, δηλώνει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης.  

Πρόκειται για τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί που εκτελούν κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 22.00 έως τις 06.00) καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ή σκοπού Αστυνομικού Τμήματος εμφανίζονται ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε περιπολίες στη δυτική Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στο Τμήμα (είτε ως αξιωματικοί υπηρεσίας είτε ως σκοποί) δηλώνονται στα σχετικά έγγραφα ως μετέχοντες στις περιπολίες της βάρδιάς τους, με αποτέλεσμα στα σχετικά έγγραφα που παραδίδονται στο αρχηγείο να φαίνονται περισσότερες περιπολίες στη δυτική Αττική από αυτές που πραγματικά υπάρχουν. 

Ο κ. Σταματάκης εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι «παρότι έχουν περάσει παραπάνω από δύο 24ωρα από την ενημέρωση της ηγεσίας για τα περιπολικά - φαντάσματα που δήθεν περιπολούν στη δυτική Αττική, δεν έχει υπάρξει έως τώρα καμία αντίδραση.

«Μήπως δεν θεωρείται σημαντικό ότι η Αστυνομία στη δυτική Αττική αντί να αστυνομεύει δίνει ψεύτικα στοιχεία για τις περιπολίες που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη; Δεν πρέπει να μάθουμε ποιοι σκέφτηκαν και ποιοι εφάρμοσαν τις εικονικές περιπολίες και τα περιπολικά - φαντάσματα; Γιατί εάν απλά ξεχαστεί το γεγονός, κάτι βέβαια που δεν θα επιτρέψουμε, οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι πολίτες, ενώ οι υπεύθυνοι θα μείνουν ατιμώρητοι».

Στη συνέχεια, ο κ. Σταματάκης αναφέρει ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη: «Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, πρέπει να απασχολήσει άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και φυσικά να αποτρέψει μιμητές στο μέλλον. Να διερευνηθούν όλα και για όλους, έτσι ώστε καμία σκιά να μην βαραίνει τον αστυνομικό που μέρα νύχτα εργάζεται με φιλότιμο και αφοσίωση στο καθήκον».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής γνωστοποίησε το θέμα σε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων που εκλέγονται στη δυτική Αττικής, καθώς και σε όλους τους Δημάρχους της περιοχής.

Από την πλευρά τους πηγές από τη λεωφόρο Κατεχάκη αναφέρουν ότι για τις καταγγελίες έχει διαταχθεί εσωτερική έρευνα που θα δείξει εάν πραγματικά συνέβησαν τέτοια «μαγειρέματα» και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τις «αλχημείες».

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια