Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η μεταχείριση του νεοναζιστή Θεοδώρου από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό


Όπως γράψαμε την περασμένη Παρασκευή, η αρμόδια υπάλληλος του Τμήματος Εκδόσεων και Δικαστικής Συνδρομής της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά υποτίθεται ότι σήμερα θα εξέδιδε διεθνές ένταλμα σύλληψης του νεοναζιστή Θεοδώρου, ο οποίος μαζί με τον Δεβελέκο δικάζεται για τη δολοφονική καταδρομική επίθεση στο Στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Σε σημερινή επικοινωνία μας, η υπάλληλος απάντησε ότι δεν μπορεί να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, διότι ο συνήγορος του κατηγορούμενου νεοναζιστή έχει καταθέσει αίτημα άρσης του εντάλματος σύλληψης του πελάτη του, το οποίο χειρίζεται ο αντεισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Χατζόγλου, που δεν έχει ακόμη καταθέσει πρόταση στο Συμβούλιο!

Η υπάλληλος δεν γνώριζε πότε έχει υποβληθεί το αίτημα άρσης του εντάλματος σύλληψης. Επικοινωνήσαμε με τον συνήγορο του Θεοδώρου, ο οποίος μας απάντησε ότι το αίτημα έχει υποβληθεί γύρω στις 15 Νοέμβρη (ισχυρίστηκε ότι τον βρήκαμε εκτός γραφείου και δεν θυμόταν ακριβώς την ημερομηνία.

Ενας νεοναζιστής, κατηγορούμενος για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας (κακουργήματα) και τέσσερα σοβαρά πλημμελήματα, ουδέποτε συνελήφθη από την αστυνομία και έφυγε σαν κύριος για τη Σουηδία. Κι ενώ είναι γνωστής διαμονής (στον Πειραιά και στη Στοκχόλμη), δηλώθηκε στο βούλευμα ως αγνώστου διαμονής και δεν εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του! Ετσι, έχει τώρα την άνεση να μπλοκάρει τη σχετική διαδικασία και να γίνεται η δίκη του χωρίς να είναι κρατούμενος (εκπροσωπείται από δικηγόρο). Kαι παρ’ όλα αυτά, ο δικαστικός μηχανισμός δεν δείχνει να βιάζεται καθόλου!

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό, τότε τι είναι;

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια