Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόεδρος: «Η παλικαριά εδώ στην Κρήτη είναι κάπως παρεξηγημένη»


Λίγο έλειψε να πάει στον άλλον κόσμο από τα πυρά του 38χρονου γαμπρού του, άνδρα της αδερφής του, στη διάρκεια λογομαχίας με αφορμή  την εξωσυζυγική σχέση που φέρεται να διατηρούσε ο τελευταίος.

Ο 30χρονος κουνιάδος είχε τραυματιστεί βαρύτατα, μπροστά στα μάτια του πατέρα και του αδερφού του, οι οποίοι, ευτυχώς, στάθηκαν τυχεροί.

Η βολίδα από το tokarev εισήλθε στον κορμό του νεαρού, ακολούθησε βλητική τροχιά, από αριστερά προς τα δεξιά,  από πάνω προς τα κάτω, από μπροστά προς τα πίσω,  μέχρι που σφηνώθηκε στον δεξιό γλουτό. Ο τραυματίας είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγική καταπληξία και παρέμεινε νοσηλευόμενος για σχεδόν ένα μήνα.

Χθες, μετά από περίπου 17 μήνες, ο 30χρονος στάθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου και με βαριά καρδιά-τουλάχιστον αυτή ήταν η εντύπωση που δόθηκε-δέχτηκε  να δώσει μία ευκαιρία στον άνδρα της αδερφής του και πατέρα των ανιψιών του.

Ήταν ξεκάθαρο ότι βρέθηκε εκεί για δικό τους χατίρι και το ίδιο έπραξαν τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδερφός του.

Χωρίς σάλτσες και φλυαρίες, ο 30χρονος ανέφερε ότι δεν χρειάζονται «συγνώμες», δεν μάσησε όμως και τα λόγια του όταν ρωτήθηκε από έδρας αν θα κάνουν όλοι μαζί Χριστούγεννα. «Με την αδερφή και τα ανίψια μου, ναι».

Η στάση του βασικού παθόντα αλλά και των οικείων του (πατέρα και αδερφού) εκτιμήθηκε πολύ από το δικαστήριο. Τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και η πρόεδρος έκαναν λόγο για ανθρώπους ιδιαιτέρως αξιοπρεπείς και ήπιους.

Αντιθέτως, πρόεδρος και εισαγγελέας δεν χαρίστηκαν στον 38χρονο κατηγορούμενο με αφορμή και την απολογία του.

«Ήταν η κακή ώρα. Ήμουν μόνος, φοβήθηκα ότι θα με σκότωναν στο ξύλο και πάνω στον πανικό μου, έγινε το κακό. Όλα θα είναι καλά τώρα.

Δεν ξαναπιάνω όπλο στα χέρια μου» υποστήριξε μεταξύ άλλων, ισχυριζόμενος ότι εκείνη την ημέρα ξεκίνησε με καλές προθέσεις να πάει να τους συναντήσει, ότι το όπλο δεν ήταν δικό του και ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανέναν αλλά πυροβόλησε στον αέρα.

«Θα έρθουν και πάλι στο σπίτι μου, στις χαρές μας, στο φανταρικό, στους γάμους των παιδιών μας. Ήταν μία κακή εμπειρία όλο αυτό στη ζωή μου».

Δεν μάσησαν τα λόγια τους εισαγγελέας και πρόεδρος

«Ωραία είναι να διαχέουμε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας. Έχετε αντιληφθεί τι έχει γίνει;

Ποια ήταν η δική σας ευθύνη γενικά και πριν από τον πυροβολισμό; Πραγματικά δεν ξέρω την συνέχεια αυτής της ιστορίας. Δεν πιστεύω ότι έχει αποκατασταθεί πραγματικά η κατάσταση…» υποστήριξε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας κ. Γεωργία Γουρνιεζάκη.

Όμως και η πρόεδρος της έδρας κ. Ευθυμία Δανιά,  ήταν «κοφτερή» στα λεγόμενα της.

«Όλα ξεκινάνε από την σχέση τη δική σας με τη γυναίκα σας. Η παλικαριά είναι λίγο παρεξηγημένη εδώ στην Κρήτη. Η παλικαριά δεν είναι να βγάλω το όπλο. Παλικαριά είναι να έχω το σθένος, την πυγμή, το θάρρος να παραδεχτώ τα λάθη μου, να αναλάβω τις ευθύνες μου. Εκεί είναι η μαγκιά. Όταν έχουμε το όπλο, όλοι είμαστε ισχυροί. Καλή η συγνώμη αλλά δεν φθάνει αν δεν συνοδεύεται από πράξεις. Αν δώσετε το καλό παράδειγμα, τότε θα το εκτιμήσει η οικογένεια σας και σιγά-σιγά θα έρθει και η αποδοχή.

Ο 38χρονος τελικώς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος  για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά του 30χρονου κουνιάδου του, καθώς επίσης και για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ακόμα το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο δύο ελαφρυντικά: ομόφωνα της μεταμέλειας και κατά πλειοψηφία του πρότερου σύννομου βίου.

Η συνολική ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε ήταν έξι έτη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι ο 38χρονος, μετά από 16 μήνες στη φυλακή, θα κάνει γιορτές με την οικογένεια του.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγος, τα παιδιά του και άλλοι στενοί συγγενείς πέταξαν από την χαρά τους. Έκλαιγαν, ευχαριστούσαν τους δικαστές, τους ενόρκους, την συνήγορο υπεράσπισης του 38χρονου κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη, τους αστυνομικούς και εύχονταν σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».

Το δικαστήριο ζύγισε πολύ προσεκτικά όλες τις παραμέτρους πριν εκδώσει την ετυμηγορία του, συνεκτίμησε την σοβαρή και αξιοπρεπή στάση των παθόντων αλλά και μέτρησε την σφοδρή επιθυμία των παιδιών του 38χρονου να πάρουν πίσω τον πατέρα τους και να ξαναγίνουν οικογένεια.

«Εύχομαι να είναι η πρώτη και τελευταία τέτοια εμπειρία στη ζωή σας. Να προσέχετε την οικογένεια σας και να μην τους διαψεύσετε. Εύχομαι να περάσετε καλές γιορτές όλοι μαζί» ήταν τα τελευταία λόγια της προέδρου πριν αποσυρθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2020, στα Ίνια.

Δύο ημέρες πριν ο τραυματίας, πηγαίνοντας με την οικογένεια του για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Παύλου, είχε δει τον γαμπρό του παρέα με μία άλλη γυναίκα.

 

Ευαγγελία Καρεκλάκη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια