Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Αποφυλακισμένοι εργάζονται σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, μέσω ΟΑΕΔ και ΑΡΣΙΣ


Κόντρα στο στίγμα που «συνοδεύει» έναν αποφυλακισμένο, ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εύρεση εργασίας, επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη προτρέπει σε πρόσληψή τους, έχοντας ήδη εντάξει πέντε στην εταιρεία του και δηλώνοντας κερδισμένος απ' αυτή την επιλογή του.

Ο Κώστας Βουρνάζης από την εταιρία «Cartridge World», μέσω του προγράμματος ΕΚΟ του ΟΑΕΔ και σε συνεργασία με το Γραφείο Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων και Κρατουμένων της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, από τον περασμένο Μάρτιο έχει προσλάβει πέντε αποφυλακισμένους και μία γυναίκα- θύμα έμφυλης βίας, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα που επιδοτεί κατά 90% την εργασία ανθρώπων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να ξαναστήσουν τη ζωή τους, έχουν όρεξη για δουλειά, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν της εμπιστοσύνης μας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βουρνάζης, χαρακτηρίζοντας θετική την εμπειρία συνεργασίας μαζί τους. «Πολλές φορές τυχαίνει να προσλάβεις άτομα με εξαιρετικά βιογραφικά και στην πορεία προκύπτουν ζητήματα που δεν φαντάζεσαι», τονίζει, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, με τη βοήθεια του Γραφείου αποφυλακιζομένων της ΑΡΣΙΣ, «έχουν την ανάλογη υποστήριξη κι ό,τι πρόβλημα προκύπτει, συζητείται και αντιμετωπίζεται».

Ο κ. Βουρνάζης εξαίρει, μάλιστα, το πρόγραμμα ΕΚΟ του ΟΑΕΔ, εξηγώντας ότι λόγω της υψηλής επιδότησης, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν και επιπλέον θέσεις εργασίας. «Είναι θετική η συμμετοχή στο πρόγραμμα για μια επιχείρηση καθώς θα μπορούσε ίσως να προσλάβει και περισσότερα άτομα απ' όσα χρειάζεται, βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σ' ένα μεταβατικό στάδιο της ζωής τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εργασία σε 55 αποφυλακισμένους

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Γραφείο Υποστήριξης Αποφυλακιζομένων και Κρατουμένων της ΑΡΣΙΣ που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΝ-Άνθρωπος», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο συνολικό διάστημα λειτουργίας του, 75 αποφυλακισμένοι έχουν υποστηριχθεί με υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής, εκ των οποίων οι 55 κατάφεραν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Από τους 55, οι 12 βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος ΕΚΟ του ΟΑΕΔ.

«Στο μητρώο μας εργοδοτών και επιχειρήσεων, έχουμε 60 άτομα, με τα οποία έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής και Προώθησης στην Απασχόληση της ΑΡΣΙΣ Πηνελόπη Σιούρδα, προσθέτοντας εντούτοις ότι βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση εργοδοτών που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθειά τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΑΡΣΙΣ καλεί τους εργοδότες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, προκειμένου να ενταχθούν στο μητρώο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής και Προώθησης στην Απασχόληση, ώστε να δοθούν κίνητρα για απασχόληση στους ανθρώπους που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

«Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις απευθύνονται σ' εμάς για θέσεις εργασίας και τους στέλνουμε υποψήφιους, με τους οποίους έχουμε συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη», σημειώνει η κ. Σιούρδα, ενώ αναφερόμενη στο προφίλ των αποφυλακισμένων, διευκρινίζει ότι πρόκειται για άτομα που κατά μέσο όρο έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης δύο ετών, είναι ηλικίας 39-45 χρόνων και στο μεγαλύτερό τους ποσοστό, απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Νατάσα Καραθάνου

 
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια