Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος και η ενίσχυση της ”πινέζας”


Μπορεί ο αρχικός προγραμματισμός να προέβλεπε ότι η τοποθέτηση των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών, θα γινόταν εκτός από νησιά του Αιγαίου και σε μονάδες της Θράκης, όμως αυτό άλλαξε με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σε όλες τις προηγούμενες προκηρύξεις (πριν μια δεκαετία), αλλά και σε αυτή που εκδόθηκε φέτος, προέβλεπε ότι η επταετής υποχρεωτική παραμονή των νέων ΕΠΟΠ, θα έπρεπε να γίνει σε μονάδες της Θράκης, δηλαδή σε όλη την περιοχή ευθύνης του Δ’ΣΣ, από την Ξάνθη μέχρι και το Ορμένιο και σε νησιά του Αιγαίου.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι συνεχείς απειλές προς τη χώρα μας, οδήγησαν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να πάρει την απόφαση και παράλληλα με την αποστολή καταδρομέων σε διάφορα σημεία του Έβρου, να διατάξει την τοποθέτηση των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών, μόνο σε μονάδες των δύο μεραρχιών του Έβρου (12ης Αλεξανδρούπολης και 16ης Διδυμοτείχου) και σε συγκεκριμένα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου.

Με την κοινοποίηση των μεταθέσεων πριν λίγες ημέρες η δέσμευση του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για περαιτέρω ενίσχυση της ”πινέζας” που κατά την προσφιλή του φρασεολογία, είναι αυτή κρατάει το χάρτη της Ελλάδας όρθιο, έγινε πράξη.

Οι νέοι Επαγγελματίες Οπλίτες, τοποθετούνται εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη!

Του Ηλία Προύφα

https://www.kranosgr.com










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια