Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον φυγόδικο νεοναζιστή Θεοδώρου!


Ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Κασαλιάς απέρριψε το αίτημα της δικηγόρου Ελευθερίας Τομπατζόγλου για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας στην Ιντερπόλ για τη σύλληψη του νεοναζιστή Θεοδώρου.

Ο Θεοδώρου, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος (μαζί με τον Δεβελέκο) για την καταδρομική δολοφονική επίθεση των νεοναζιστών της ΧΑ στο Στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, κατά την οποία τραυματίστηκε η Ελευθερία Τομπατζόγλου και άλλοι αγωνιστές, φρόντισε να καταφύγει στη Σουηδία, εκμεταλλευόμενος την προστασία που του προσέφεραν ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός. Το ιστορικό αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης, καθώς και την αίτηση της Ελευθερίας Τομπατζόγλου (που κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου) μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Νωρίτερα σήμερα επικοινωνήσαμε με την Ρ. Καβαλιέρου, προϊσταμένη του Τμήματος Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών και την ρωτήσαμε εάν εκδόθηκε απόφαση για το διεθνές ένταλμα σύλληψης του νεοναζιστή. Μας απάντησε ότι δεν μπορεί να μας πει τίποτα και μας ζήτησε να ενημερώσουμε την Ελευθερία Τομπατζόγλου για να επικοινωνήσει μαζί της.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου επικοινώνησε με την Ρ. Καβαλιέρου η οποία της ζήτησε να περάσει από το γραφείο της για να ενημερωθεί. Τελικά, ενημερώθηκε προφορικά, ότι ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Κασαλιάς απέρριψε το αίτημά της για έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Θεοδώρου.

Το αίτημα απορρίφθηκε με το αιτιολογικό, πρώτον ότι ο Θεοδώρου είναι γνωστής διαμονής, δεύτερον ότι έχει οριστεί δικάσιμος για τις 18 Γενάρη του 2022 και τρίτο ότι ο Θεοδώρου έχει υποβάλει αίτημα άρσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει ο Α’ ανακριτής Πειραιά!

Με απλά λόγια, δικαιώνονται πλήρως οι ενέργειες του νεοναζιστή Θεοδώρου και επιβεβαιώνονται όλες οι πληροφορίες που είχαμε αναφέρει στο τελευταίο ρεπορτάζ μας γι’ αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση. Πρώτα τον άφησαν να φύγει στο εξωτερικό και τώρα του λένε «καλά είσαι εκεί που κάθεσαι».

Ολόκληρο το σκεπτικό του εισαγγελέα δεν εδράζεται σε καμία νομική βάση. Ιδιαίτερα όμως ο τρίτος λόγος ξεφεύγει από τα εσκαμμένα, είναι προκλητικός και μας δίνει το δικαίωμα να ισχυριστούμε ότι αποτελεί κάλυψη στον νεοναζιστή. Θυμίζουμε στον εισαγγελέα Εφετών ότι οι αιτήσεις κατά ενταλμάτων σύλληψης δεν τα ακυρώνουν μέχρι την εκδίκασή τους. Οταν υπάρχει κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για εμπρησμό, τότε το ένταλμα σύλληψης πρέπει να εκτελεστεί άμεσα. Και επειδή ο κατηγορούμενος διέφυγε στο εξωτερικό, πρέπει το ένταλμα σύλληψης να γίνει διεθνές.

Μπορεί ο δικαστικός μηχανισμός να ξέχασε πολύ γρήγορα τη δολοφονική δράση των νεοναζιστών και να τους (ξανα)προσφέρει στήριξη, οι αντιφασίστες όμως οφείλουν να μην αφήνουν να περάσουν «στο ντούκου» τέτοιες προκλήσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του Θεοδώρου και ερυθρά αγγελία στην Ιντερπόλ.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια