Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση κοκαΐνης


Την παραίτηση του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών, που είδε το «φως» της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες, για την οποία έγραψε το dikastiko.gr 

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, ενώ δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σημειώνεται, ότι η παραίτηση του ανώτατου δικαστικού κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του 66χρονου ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας.

Μετά από ενημέρωση κατοίκων προς την  ΕΛ.ΑΣ. ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα  σε περιοχή των νοτίων προαστίων πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, ενώ όταν τους ρώτησαν από πού τα προμηθεύτηκαν, εκείνοι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον συγκεκριμένο  δικαστικό λειτουργό.

Ειδικότερα ανέφεραν ότι περιμένουν τον φίλο τους που είναι στο σπίτι του δικαστή. Όταν κατέβηκε ο νεαρός και λίγη ώρα αργότερα και ο δικαστής παραδέχτηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του.

Ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

Ο δικαστής  συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Γι’ αυτό άλλωστε αφέθηκε ελεύθερος.

Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο ανώτερος δικαστής είναι για τα πλημμελήματα της κατοχής, χρήσης και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια