Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «'Οχι» της έδρας σε αίτημα για αποβολή δημοσιογράφου




Την αποβολή δημοσιογράφου από το ακροατήριο ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη για τον αποτρόπαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, αίτημα που απέρριψε το δικαστήριο επικαλούμενο την ελευθερία του Τύπου.

Με την έναρξη της σημερινής, 5ης ημέρας, διαδικασίας ο συνήγορος του μεσίτη υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα να αποβληθεί από την παρακολούθηση της δίκης συγκεκριμένος δημοσιογράφος, επειδή χρησιμοποίησε στο Μέσο που εργάζεται «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά παραγόντων της δίκης» , «παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας» και προέβη «σε συκοφαντικό δημοσίευμα». Παράλληλα, ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο «να υπομνήσει ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση και ότι δεν μπορούν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα». Το αίτημά του ο συνήγορος το στήριξε, όπως είπε, σε διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αφορά αποβολή από το ακροατηρίου υπαιτίου για θόρυβο ή ανυπακοή σε μέτρα του δικαστηρίου.


Το δικαστήριο, αφού άκουσε τον δημοσιογράφο, ο οποίος τόνισε πως το αίτημα δεν αφορά πράξεις του εντός του δικαστηρίου, και με ανάλογη εισήγηση του Εισαγγελέα Έδρας, απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου επικαλούμενο την ελευθερίου του Τύπου. Όπως τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός «τα εγκλήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι κατ'έγκληση διωκόμενα».

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η πρόεδρος τόνισε «Ευχόμεθα να μην παραβιάζονται τα όρια για να γίνει η δίκη ομαλά, και να μην διακόπτουμε τη δίκη με αιτήματα».









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια