Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τον χρυσό και στρέφονται σε Bitcoin


Μπορεί η ρωσική κεντρική τράπεζα να έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα στη χώρα, επικαλούμενοι κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στον αυξανόμενο αριθμό συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ωστόσο τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Ρώσους.

Ο χρηματοπιστωτικός κορμός της χώρας έδωσε νομικό καθεστώς στα ψηφιακά νομίσματα το 2020, αλλά απαγόρευσε τη χρήση τους ως μέσο πληρωμής.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Δούμας, Ανατόλι Ακσάκοφ, είπε ότι υπάρχει μια πολύ σκληρή προσέγγιση για την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, όπως η απόκτηση ή η ιδιοκτησία.

«Υπάρχει μια προσέγγιση όπου πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες ανταλλαγές κρυπτογράφησης, όπου όλα είναι νομιμοποιημένα, διαφανή και κατανοητά από τους ρυθμιστικούς φορείς», είπε.

«Θα ήταν ευκολότερο για την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας να φορολογήσει τέτοιες συναλλαγές».

Προς το παρόν, οι ρωσικές αρχές δίνουν προτεραιότητα στην κυκλοφορία ενός ρουβλίου CBDC και έχουν θεσπίσει σκληρές κατασταλτικές εντολές στον ιδιωτικό τομέα κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των αμοιβαίων κεφαλαίων να επενδύουν σε Bitcoin (BTC).

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ωστόσο, υποδηλώνουν ότι οι Ρώσοι συναλλάσσονται περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε κρυπτονομίσματα και ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν αντιστάθμιση για το 46% των Ρώσων ιδιωτών επενδυτών.

Σύμφωνα με έρευνα, τα κρυπτονομίσματα είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για το 12% των ρωσόφωνων χρηστών κρυπτονομισμάτων και περισσότερο από το 90% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την επιθυμία τους να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά νομίσματα ως μέσο πληρωμής.

Bitcoin

Το Bitcoin χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία – το 40% των συμμετεχόντων θεωρούν τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ως μια καλή μακροπρόθεσμη επένδυση. Οι άνθρωποι μπορούν ήδη να πληρώσουν με Bitcoin σε ορισμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς και για αυτοκίνητα και έπιπλα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής.

Σύμφωνα με μελέτη της πλατφόρμας μεγάλων δεδομένων Brand Analytics, το Bitcoin ήταν το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στη Ρωσία το 2021, ξεπερνώντας νομίσματα όπως το Tether (USDT) και το Litecoin (LTC) όσον αφορά τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των Ρώσων επενδυτών τα τελευταία χρόνια, με το 77% των Ρώσων επενδυτών να προτιμούν το Bitcoin από τον χρυσό σε μια έρευνα πέρυσι.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια