Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μέχρι και 600 ευρώ ζητούν στο dark web και για τις τρεις δόσεις


Σε μάστιγα εξελίσσονται πλέον τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό την ώρα μάλιστα που όχι μόνο η χώρα μας αλλά όλος ο πλανήτης «βουλιάζει» στην πανδημία. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις ειδικών και κυβερνήσεων για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών, κάποιοι επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. 

Όσοι λοιπόν επιθυμούν απλά ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως φαίνεται – δυστυχώς – το μόνο που έχουν να κάνουν είναι μια έρευνα στο dark web. Το πολυπόθητο έγγραφο, σύμφωνα με το OPEN, έχει διάφορες τιμές και υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής των δόσεων. 

Για τις δύο δόσεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η τιμή του πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού ανέρχεται σε 110 ευρώ, ενώ για τις τρεις το κόστος ανέρχεται στα 180 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και πιο υψηλές τιμές, όπως 400 έως και 600 ευρώ για τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού (ή και για την τέταρτη, για όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη).

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια που μπορεί να βρει κανείς είναι συγκεκριμένα, αυτά της Pfizer και της Moderna.

Τα συγκεκριμένα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, «υπόσχονται ότι μπορούν να σπάσουν το σύστημα της κάθε χώρας ώστε το πιστοποιητικό τους σε τυχαίο έλεγχο να εγκριθεί κανονικά»,.

Στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφεραν για το θέμα ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να περάσουν πλαστά πιστοποιητικά και μάλιστα με το νέο σύστημα που άρχισε να λειτουργεί με το Covid Free Wallet.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια