Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταδικάστηκε 32χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του γείτονά του


Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω 32χρονος από τη Ρόδο που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος 34χρονου γείτονά του.

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 32χρονο για το αδίκημα αυτό και ομόφωνα για τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε και εκπροσώπησε στο δικαστήριο τον 32χρονο, ο κ. Αναστάσιος Διάκος, ενώ υπεράσπισης της κατηγορίας για λογαριασμό του γείτονα ο κ. Άκης Δημητριάδης.

 

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό,  όλα έγιναν στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Οι δύο άνδρες είχαν χρόνια έχθρα και αντιδικία και το βράδυ εκείνο ο 32χρονος μετέβη έξω από το μπαρ όπου ο 34χρονος εργαζόταν και φέρεται να τον προκάλεσε να διαπληκτιστεί μαζί του. Όταν οι δύο άνδρες «ήρθαν» στα χέρια ο 32χρονος, έβγαλε από τα ρούχα του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 15,5 εκατοστών και μήκους λάμας 6,5 εκατοστών και επέφερε τραύμα στον 34χρονο σε σημείο κοντά στην καρωτίδα.

 

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας, ενώ ο 32χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του ο 32χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

rodiaki.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια