Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021: Η πρώτη ευρωπαϊκή άσκηση εκκένωσης δομής φιλοξενίας σε πραγματικό χρόνο (ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε στις 14/12/21 η «ημέρα αξιολόγησης» της πρώτης ιστορικά ευρωπαικής άσκησης με θέμα εκκένωση δομής φιλοξενίας πτχ σε πραγματικό χρόνο και με τη συμμετοχή των ιδίων των επωφελούμενων ανάμεσά τους και UAMs με την κωδική ονομασία ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021 την οποία παρακολούθησαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης,  ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ,κος  Γεώργιος  Παναγιωτακόπουλος, o Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, κ. Μάριος Καλέας,  ο Επικεφαλής του EASO στην Ελλάδα, κ. Δημήτριος Παγίδας, ο Επικεφαλής του γραφείου της DG Home στην Αθήνα, κ. Αριστείδης Ψαρράς, ο Επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, κ. Gianluca Rocco, ο Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων κος Ηρακλής Μοσκώφ,  καθώς και εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων,  της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), του Λιμενικού Σώματος 9ΛΣ), του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του ΕΟΔΥ, του EASO, της ‘Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, της FRONTEX, της EUROPOL και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

 

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τη συμβολή τους στην άσκηση στους έγκριτους δημοσιογράφους Μανώλη Ασαριώτη (ΑΝΤ1-Huffigton Post), Κατερίνα Στυλιανέα, Κώστα Μουσογιάννη και Γιάννη Σουλιώτη (Καθημερινή-ΕΡΤ1), στα μέλη της ακαδημαικής κοινότητας που συνέβαλλαν στο σενάριο Καθηγητή Θράσο Πανίδη, Τμήμα Μηχανολόγων Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Αθανάσιο Κοσμόπουλο Εθνικό Εκπρόσωπο στο Ευρωπαικό Κέντρο Υβδρικών Απειλών, στους καλύτερους Senior Controllers της άσκησης Παναγιώτη Αθανασόπουλο (ΥΠΥΤ) και Ιωάννα Αγράφα (ΕΟΔΥ), στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και στον εθελοντή Γεώργιο Τορόση για την συνολική του προσφορά στην άσκηση και ειδικότερα στην προετοιμασία του Triage. Στους εθελοντές της ΥΠΥΤ που υπηρετούν στο ΚΥΤ Σάμου και μετείχαν στο triage, στους εθελοντές της ΥΑ, Πράξης και Μετάδραση που μετείχαν στο θέμα «Νέες Αφίξεις στο Βαθύ» καθώς και στους εθελοντές Μιχαήλ Ραγκούση (EASO) και Γ Λυμπέρη (Υπηρεσία Ασύλου) που μετείχαν στο θέμα «Trafficking» που δεν κατέστει δυνατό να συμμετάσχουν δια ζώσης οι τιμητικές διακρίσεις θα αποσταλούν από τη Διοίκηση της άσκησης.

 

Από σήμερα 17/12/2021 και Ω/13.00 το σύνολο του υλικού της άσκησης συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών στοιχείων και των αποτελεσμάτων αξιολόγησης καθώς και το επίσημο video της άσκησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και είναι διαθέσιμα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. https://promahos2021.migration.gov.gr/ ]

 

Με την ευκαιαρεία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της ΥΠΥΤ και του ΚΥΤ Σάμου, τη Γενική Δνση ICT και την Τεχνική Δνση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την συνολική υποστήριξη τους στη διεξαγωγή της άσκησης, και ασφαλώς το EASO για την καθοριστικής σημασίας υποστήριξή του στην επιτυχή υλοποίηση.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και ευαρέσκεια εκφράζονται στα μέλη της Ομάδας ΙΤ Πρόμαχος (Ε Παντέρμο και Α Μαυρομάτη)  χωρίς την υψηλή τεχνογνωσία των οποίων θα ήταν αδύνατο το τελικό αποτέλεσμα, στην κα Λυδία Μπισάρα Executive Ass, και στον κο Ανδρόνικο Αντωνακάκη (EASO) ο οποίος έφερε εις πέρας όλη τη γραφιστική δουλειά της άσκησης.



Ως Διοικητής της άσκησης ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021 και της άσκησης ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2021 θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο  για την εμπιστοσύνη να μου αναθέσει τη Διοίκηση αυτών καθώς και τη Διοίκηση του EASO που μου εμπιστεύθηκαν την πρώτη άσκηση στην ιστορία του Οργανισμού, η υποστήριξη της UN HCR και του ΙΟΜ στη Διοίκηση της άσκησης ήταν ιδιαζούσης βαρύτητας.

 

 

Με εκτίμηση

Δρ ΚΝ Σαίνη, Αρχιπύραρχος

Ειδικός Σύμβουλος κας Υφυπουργού

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια