Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πειραιάς: Αποφυλακίστηκαν μέλη συμμορίας που «πουλούσαν» προστασία λόγω παρέλευσης 18μηνου


Όταν τον Ιούλιο του 2020 οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής περνούσαν χειροπέδες σε μια από τις πιο σκληρές συμμορίες που «πουλούσε» προστασία στην περιοχή του Πειραιά, πολλοί καταστηματάρχες που υπέφεραν από την παρουσία της ομάδας των «φουσκωτών», πίστευαν ότι είχαν γλιτώσει.

Θεωρούσαν ότι από τα 45 ονόματα που περιλαμβάνονταν συνολικά στη δικογραφία κάποιοι θα έμπαιναν στη φυλακή και θα έκαναν καιρό να βγουν. Όμως η ελληνική δικαιοσύνη, για μια ακόμα φορά, αποδείχτηκε ανεπαρκής να παίξει τον ρόλο της. Έτσι, δεν κατάφερε να τελειώσει την εκδίκαση της υπόθεσης, και λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών, ο φερόμενος «αρχηγός» του κυκλώματος, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, είδε την πόρτα των φυλακών Δομοκού να ανοίγει και να είναι ελεύθερος.  

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την αποφυλάκιση του εντολέα μου μετά από 18 μήνες περίπου προσωρινής κράτησης! Θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σύνεση και σοβαρότητα τις κατηγορίες που του αποδίδονται μέχρι την τελική δικαίωση του!» δήλωσε στη zougla.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας. 

Μαζί με τον θηριώδη 36χρονο, εκτός φυλακής, βρέθηκαν άλλοι εννέα κατηγορούμενοι ενώ την ίδια ώρα η δίκη συνεχίζεται! Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2019, σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι καθώς και σε συνοικίες του Πειραιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, «η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων και παρείχε «προστασία» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένδυσης, εισπράττοντας εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες τους, διάφορα χρηματικά ποσά, σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις «τοποθετούσαν» μέλη τους σε ορισμένα καταστήματα, ως «φύλακες», προκειμένου να επεμβαίνουν σε τυχόν φασαρίες και να ενημερώνουν άμεσα τον αρχηγό και τους επικεφαλής των υποομάδων τους, για όσα συνέβαιναν στο κατάστημα. Στις περιπτώσεις αυτές, οι ιδιοκτήτες υποχρεωνόντουσαν να αμείβουν τους «φύλακες» με ημερομίσθιο, το οποίο ήταν επιπλέον του απαιτούμενου χρηματικού ποσού της «προστασίας». 

Μεταξύ των προσώπων που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου ήταν και τρεις αστυνομικοί. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, φέρεται να ήταν ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης και να είχε φυσική παρουσία σε πολλά νυχτερινά καταστήματα στα οποία «πουλούσε» προστασία η σπείρα. 

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και ασφαλώς κανένας δικαστικός δεν πρόκειται να ελεγχθεί πειθαρχικά ή ποινικά για άλλο ένα δικαστικό φιάσκο. Τελικά προσωπική ευθύνη με ονοματεπώνυμο έχουν μόνο οι ταπεινοί χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι και κανένας άλλος.